Alaplı Tso Geleneksel İftar yemeği bu yıl Alaplı Canlı Alabalık Tesislerinde gerçekleştirildi. Katılımın çok yoğun olduğu gözlenen iftar yemeğinde 400’den fazla Oda üyesi katıldı.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Chp Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Zonguldak Vergi dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, CHP İl Başkanı Halil Furat, Alaplı ve Ereğli Siyasi Parti ilçe Başkanları ve Yöneticileri, Kdz Ereğli Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, Müsiad Başkanı İbrahim Sezer, Devrek Tso Yönetim Kurulu Başkanı Zekayi Bükrü, Meclis Başkanı İlkin Taşçı, Kdz Ereğli Tso Yönetim Kuru Üyeleri, Zonguldak Tso Genel Sekreteri Renda Okay ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ak Parti MYK Üyesi Emine Çift Alaplı İlçesi Oda Başkanları ve Daire Müdürleri katıldılar.

 

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak konuşmasında şöyle dedi.

 

Her yıl düzenlemekte olduğumuz ve sizlerle bir araya geldiğimiz birlik ve beraberliğimize vesile olan ve artık geleneksel hale gelen iftarımızda bu yıl bir kez daha bir araya geldik. Elbette bu 1 yıl içerisinde aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden çok kıymetli üyelerimiz ve dostlarımız oldu. Onları da buradan rahmetle anıyorum.

İdrak ettiğimiz bu mübarek ayın manevi havasının benliğimizi sardığı bu mübarek günlerde siz değerli dost ve üyelerimizle  birlikte iftar yapabilmenin mutluluğunu  yaşıyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu mübarek günlerde buradaki  birlik ve beraberliğimizin her alanda devam etmesi en büyük arzumuzdur. Yardımlaşma ve paylaşımın en üst seviyeye çıktığı Ramazan ayında Ülkemizin her bir köşesinde  yardıma ve desteğe muhtaç din kardeşlerimize karşıda sorumluluklarımızı yerine getirerek Allah katında da insanlık görevini yerine getiren kullar olmak için çabalamalıyız.

 

Bizler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak Esnaf Tüccar ve Sanayicimizin sorunlarını çözmek ilçemizde Ticaretin ve Sanayinin önünü açmak üzere bu görevlere talip olduk.Ve sizlerin desteğiyle de Alaplı nın birçok sorununu çözeceğimize olan inancımız devam etmektedir.Göreve geldiğimizden bu yana sürekli olarak üzerinde durduğumuz  Alaplı da birlik ve beraberliği sağlayarak Alaplı nın hak ettiği yerlere gelebilmesi için öncü olmaya devam edeceğiz. Duble yol kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde ilçemiz şehir merkezine girişte yaşanan sıkıntının bu akşam burada bulunan birçok üyemizin ortak sıkıntısı olduğunu biliyoruz.TSO olarak bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor ve bu sorun Milletvekillerimizin de desteğiyle çözülecek.Sizler de takdir edersiniz ki bazı prosedürlerin ve bürokratik işlerin çözümü biraz zaman alıyor.Oda olarak konunun takipçisi olduğumuzu sizlere belirtmek istiyorum.

 İkinci bir husus ise Alaplı Organize Sanayi Bölgesi ve Islah Osb Alanı.Osb de kamulaştırma tamamıyla sona erdi şuan altyapı projesi ihale edilmesi için çalışmalarımız var.Islah Osb alanında ise epey bir yol kat ettik.Şuan imar haritası düzenlendi.İlgili kurum ve kuruluşlardan beklenen tüm yazılar elimize ulaştı.Önümüzdeki ay içinde onay için İlgili Bakanlıklara sunacağız.İlçemize Yatırım yapmak isteyen herkese şartsız destek vermek istiyoruz.Ben değil biz demek istiyoruz.ALPORT Alaplı Liman Projesinin de takibini yapıyoruz.Bu Projenin ilçemize kazandırılması için Taş Yapı A.ş Firmasıyla zaman zaman görüşmeler yapıyoruz.Kendilerine her türlü desteği vermeye her zaman hazırız.Bunu kendilerine bildirdik.Bu konuda bölge Milletvekillerimizinde desteğiyle Alport Alaplı Liman Projesinin gerçekleşeceğine inanıyoruz.

  

İftar yemeğimize katılıp bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere şahsım  yönetim kurulum ve Meclisimiz adına teşekkürlerimi sunar , bin aydan daha hayırlı Kadir gecenizi ve Mübarek Ramazan bayramınızı şimdiden tebrik eder,ramazan ayının bereketinin ve maneviyatının  tüm İslam alemine ve dünya barışına katkı sağlamasını dilerim.”