Zonguldaklı ünlü ressam Ziya Buyuk’un otuz bir eserden oluşan “Altı Üstü” Zonguldak isimli sergisi Bülent Ecevit Üniversitesi Konukevi Fuaye alanında ziyarete açıldı.

 

Açılışa Zonguldak Valisi Ali Kaban, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Belediye Başkan Danışmanı Erol Yılmaz, Ressam Ziya Buyuk, Bülent Ecevit Üniversitesi akademik – idari personeli, basın mensupları ve Zonguldaklı sanatseverler katıldı. Zonguldak’ın yer üstü güzellikleri ile yer altındaki zorlu yaşamı birlikte ele alan resimlerden oluşan serginin açılış kurdelesini Vali Ali Kaban, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Ressam Ziya Buyuk, Zonguldak Belediye Başkan Danışmanı Erol Yılmaz, BEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Ali Asgar Çakmakçı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Seda Cengiz ve Yrd. Doç. Dr. Neslin Velioğlu birlikte kestiler.

 

DÜNYAYA AÇILAN PENCERE

Kurdele kesimi sırasında bir açıklama yapan Vali Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesinin sosyal ve sanatsal hadiselere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Üniversitemizde birbiri ardına ve bir diğerini besleyen akademik, sanatsal, kültürel, sportif faaliyetlerin yapıldığını görmekten son derece mutlu oluyorum. Bu etkinliklerden bir tanesi olan “Altı Üstü” Zonguldak Sergisinde yer almaktan ve bu sergiyi yerinde incelemekten ayrıca mutluluk duyuyorum. Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak’ın sanata, bilime, kültüre kısacası dünyaya açılan penceresi durumunda. Sürdürdüğü başarılı çalışmalarla Üniversiteyi bu noktaya taşıyan herkese başta Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere tebriklerimi iletiyorum. Şehrimize gelerek bu eşsiz sanatsal ürünleri bizlerle buluşturan ressamımız Ziya Buyuk’a imza attığı başarılı çalışmalar için ve çalışmaların odağına Zonguldak’ı yerleştirdiği için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

“ZONGULDAK’A AYNA TUTMAKTA”

Konuklarla birlikte sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ise basın mensuplarına verdiği röportajda “Bülent Ecevit Üniversitesinin büyük bir önem vererek yoğun bir biçimde sürdürdüğü kültürel etkinliklere bugün “Altı Üstü” Zonguldak Sergisini eklemiş bulunmaktayız. Zonguldak’ı anlatan tablolar dünü ve bugünü ile altı ve üstü ile Zonguldak’a ayna tutmaktadır. Üniversitemizin eski öğrencilerinden ünlü ressam Ziya Buyuk bizleri kırmayarak bu sergiyi Bülent Ecevit Üniversitesi mensupları ve Zonguldaklı sanatseverlerle buluşturdu. Kendisine gösterdiği nezaket için teşekkür ediyor, Sayın Buyuk’un başarılı çalışmalarını üniversitemiz mensupları ile buluşturmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu. Rektör Özer ile basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ressam Ziya Buyuk ise, “Zonguldak’ta ve öğrencisi olmaktan onur duyduğum Bülent Ecevit Üniversitesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Öncelikle bu sergiyi Bülent Ecevit Üniversitesinin değerli mensupları ve hemşehrilerimle buluşturma fırsatını bana veren Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür etmek istiyorum. Sergimizin açılışına iştirak eden Sayın Valimize, Belediye Başkan Danışmanımıza, Bülent Ecevit Üniversitesinin değerli mensuplarına, sanatseverlere ve basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. “Altı Üstü” Zonguldak Sergisi, otuz adet Zonguldak’ı ve bir adet Soma’yı anlatan yağlı boya tablodan oluşmaktadır. Sanatseverlerin beğenisine sunulan eserlerden Soma’da yaşanan kazayı anlatan tabloyu serginin sonunda Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’ne armağan etmek istiyorum. Ülkemizin ve Zonguldak’ımızın böylesi acıları bir daha yaşamaması temennisi ile Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerine Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyor, sergimizin sanatseverler tarafından beğenileceğini umuyorum.” şeklinde konuştu.

“Altı Üstü” Zonguldak Sergisi 15 Haziran 2014 tarihine kadar Bülent Ecevit Üniversitesi Konukevi Fuaye alanında sanatseverlerin, personel ve öğrencilerimizin ziyaretine açık bulunacak.

 

(Haber Merkezi)