* CHP Alaplı Belediye Başkan aday adayı Nuri Tekin, ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan Alaplı ilçesinin kurtuluşunun Alaplı limanının önündeki bürokratik engellerin kaldırılmasından geçtiğini belirterek, yetkilileri uyardı, destek istedi.

 

* “Liman konusunda bürokrasi engelini çözemeyen iktidar partisini Alaplı’da övmeleri çok üzücü bir olaydır. Bugün tek başına büyük bir iktidar partisinin ilçe başkanı ve belediye başkanının Alaplı’da bürokratik işlerden yana yakınıyorlarsa bu hakikaten sözün bittiği yerdir. Daralan ekonominin altın anahtarı olan liman projesinin biran önce önündeki engellerin kaldırılmasını bir kez daha yetkililerden istiyoruz”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı ilçe önceki Başkanı ve Alaplı Belediye Başkan aday adayı Nuri Tekin, ciddi paralar aktarılarak yapılan Alaplı limanı projesinin biran önce tamamlanması gerektiğini belirterek, iktidar partisini eleştirdi.

 

“OLUMLU ADIM ATILMADI”
Alaplı’nın kurtuluşunun Alaplı limanından geçtiğini anımsatan Tekin, özel bir firma yöneticisinin Alaplı’da liman olduğu için 250 milyon dolarlık yatırım yapmak istediğini ancak bürokratik engellemeler nedeniyle bu yatırımını ilçeye kazandıramadığını söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önceki Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Emine Çift’in bu olayın çözebilecek güce sahip olmalarına rağmen olumlu bir adım atmadıklarını belirten Tekin açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“YATIRIMCI GELDİ 
BÜROKRATİK ENGEL KALDIRILMADI”

Bilindiği gibi Alaplı’ya çok önemli bir firma gelerek liman ve sanayi yatırımı yapmak istedi ancak bürokratik engellerin çözülememesinden ötürü bu iş gerçekleştirilemedi. 

Açıkça belirtmek isterim ki sözün bittiği yerdeyiz. Alaplı’nın geçmişinde yat yapımı ile ilgili mesleği vardı ve bu meslek Türkiye’ye örnek olmuştu. Alaplı’nın sorunlarının çözümünde iktidar partisinin yerel ve genel siyasetçileri mangalda kül bırakmıyor. Gelin görün ki ekonomisi daralan beklediği çıkışı yapamayan pek çok noktasında ciddi sıkıntılar yaşanan Alaplı için atılmış bir adım yok. Liman bu bölgenin kurtuluşudur. Alaplı liman projesinin başlaması ile ilgili birçok çalışmalar oldu ve bir türlü son noktaya gelemedi. 

 

“ÇOK ÜZÜCÜ BİR OLAY”
Demokrat Parti’den Alaplı Belediye Başkanlığına seçilen Nevzat Çimenoğlu, AK Partiye geçti. Kendisinin de liman ile ilgili açıklamaları var. Başbakan arkamızda Alaplı’ya hizmet aktarılacağına dönük söylemleri var. Liman konusunda bürokrasi engelini çözemeyen bir iktidar partisini Alaplı’da övmeleri çok üzücü bir olaydır. Bugün tek başına büyük bir iktidar partisinin ilçe başkanı ve belediye başkanının Alaplı’da bürokratik işlerden yana yakınıyorlarsa bu hakikaten sözün bittiği yerdir. Daralan ekonominin altın anahtarı olan liman projesinin biran önce önündeki engellerin kaldırılmasını bir kez daha yetkililerden istiyoruz. 

 

“ALAPLI’YA ÇİVİ ÇAKANI ALKIŞLARIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı İlçe Başkanlığı olarak defalarca bu konuyu yetkililere anlatmaya dikkatleri bu noktaya çekmeye çalıştık. Biz taş üstüne taş koyanı alkışlarız. Alaplı’nın sorunlarının çözümünde üzerimize düşen her türlü desteği vermeye de hazırız. Siyaseti bir kenara bırakırız Alaplı ilçemiz için atılacak her türlü olumlu adımın sonuna kadar arkasında oluruz”