Kdz. Ereğli Müze Müdürü Ahmet Mercan, 1982 yılından bu yana  18-24 Mayıs tarihleri arasında her yıl kutlanmakta olan Müzeler Haftası’nın bundan böyle  18 Mayıs’ta “Müzeler Günü” olarak kutlandığına dikkat çekti.

Bu yıl 18 Mayıs 2016 tarihinde kutlanacak olan ‘Müzeler Günü’nün, (İCOM) Milletlerarası Müzecilik Konseyince 2016 yılı için belirlenen ana temanın  ‘Müzeler ve Kültürel Peyzaj’ olduğunu belirten Ahmet Mercan  “Bu bağlamda Bakanlığımızda son yıllarda kültürel peyzaja önem vermiş ve bu projenin hayata geçirilmesi yönünde çalışmalarını sürdürmektedir.” Dedi.

Mercan açıklamasına şöyle devam etti:



“Ülkemiz genelinde Müzelerimiz çehresi de değişmektedir. Müzeler artık sus, sessiz ol, ona buna dokunma gibi sözlerle vatandaşı müze gezme isteğinden soğutan Müzelerden artık çok uzaktadır. Kdz. Ereğli Müzesinde eserlerin üzerinde bulunan İngilizce-Türkçe tanıtım tabelaları, müze içi ve bahçedeki sergileme yenilikleri ile Kdz. Ereğli’de yaşayıp ta tarihini merak edenlerin sıkılmadan gezebilecekleri bir Müze haline getirilmiştir.

Ayrıca Cehennemağzı Mağaraları da yine tanıtım tabelaları ve mistik havasıyla yerli yabancı ziyaretçilerini beklemektedir.

Bakanlığımızca son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından Turizm mevsiminde de Müze ve Öğrencilerimiz rahatlıkla gezebilsin diye mesai saatleri değiştirilmiştir.



Buna göre 15 Nisan 2016-2 Ekim 2016 tarihleri arasında Müze ve Cehehnemağzı Mağaralarının Pazartesi günleri hariç diğer 6 gün boyunca sabah 08:00’dan akşam 19:00’a kadar ziyaret etmek mümkündür. Müze ücretsiz olup, Cehennemağzı Mağaraları öğrencilere ücretsiz diğer vatandaşlarımıza 5 TL’dir.

Tüm halkımızı öncelikle Ereğlileri Müze ve Cehennemağzı Mağaralarını gezerek yaşadıkları yerin tarihini ve geçmişini öğrenmeye davet ediyorum.

Yarınlar sadece bugünlerin üzerine değil ama esas olarak dünlerin üzerine bina edilecektir.”