Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; işçi ve işveren temsilcileriyle 2 Aralık 2014 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda düzenlenen bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıda GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş da hazır bulundu.
Toplantıya Bakan Çelik’in yanı sıra Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Genel Teşkilat Sekreteri Eyüp Alemdar, Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal, TOBB Türkiye Madencilik Meclis Başkanı İsmet Kasapoğlu, Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem Müsteşar Yardımcısı Kasım Özer, Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda 2 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen bir toplantıda  bir araya geldi.
Toplantının açılışında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Soma’da işten çıkarılan işçilerin kıdem tazminatları, torba kanunda yürürlük tarihi yılbaşına bırakılan maden işletmelerinde çalışma süreleri, mahkemelik olan taşkömürü ve linyit maden ocaklarında çalışan maden işçilerine en az iki asgari ücret konuları olmak üzere genel sorunlar hakkında bilgi verdi.
İşçi ve işveren temsilcileri de toplantıda söz alarak özellikle maden işletmelerinde çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi, 5 gün çalışma, günde 7,5 saat, haftada 37,5 saat ve iki gün tatil konusu üzerinde durdular.
Gerekirse yasal düzenleme yapılarak en az iki asgari ücret konusunun da netleştirilmesini istediler. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, günlük 7,5 saat çalışma konusunda tarafların anlaştığını, Perşembe ya da Cuma günü yasa tasarısının alt komisyona geleceğini söyledi.
En az iki asgari ücret konusunda ise bunun tartışılacak bir konu olmadığını belirten Bakan Çelik, yasanın gayet açık olduğunu, maden işçilerine en az iki asgari ücretin temel ücret olduğunu ve diğer hakların bu ücret içinde sayılamayacağını net bir dille ifade etti.
Basına kapalı bölümde konuların daha detaylı şekilde ele alındığı ve yasal düzenlemelerin bir-iki hafta içinde yapılmasının planlandığı öğrenildi. (Haber Merkezi)