Çaycuma, Kayıkçılar Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Pazar Yeri İle İlgili Toplantı Yapıldı

 

Çaycuma Kayıkçılar Köyünde arazi toplulaştırması ve Pazar yeri ile ilgili toplantı Kayıkçılar Köyü toplantı salonun da yapıldı.
Yapılan toplantıya Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Uğur Mert Güçlü, Harita Mühendisi Rıfat Yağcı, Çaycuma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerinden Ziraat Mühendisi Suna Güncan, Kayıkçılar Köyü İlk/Ortaokul Müdürü Firdevs Rahman, Müdür Yardımcıları Ramazan Kavas, Nejdet Bozkaya, SS Kayıkçılar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Bayram Cura, Kayıkçılar Köyü Muhtarı Mehmet Durguncu ve Kayıkçılar Köyü sakinlerinden 210 kişi katıldı.
Toplantı için oluşturulan divana, Kooperatif Başkanı Bayram Cura Başkanlık ederken Kayıkçılar Köyü İlk/Ortaokul Müdür Yardımcıları Nejdet Bozkaya, Ramazan Kavas da divanda görev aldı.
Kayıkçılar Köyü Muhtarı Mehmet Durguncu arazi toplulaştırmasının üreticilerin yararına olacağını ifade ederek köyün arazilerinin genel durumu hakkında sunum yaparak bilgi verdi.
Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Uğur Mert Güçlü; yaptığı sunumla arazi toplulaştırmasının ne anlama geldiğini, çiftçilere sağladığı faydaları, diğer illerde uygulanan projelerden örnekler vererek anlattı. 
Özellikle Zonguldak İlinde arazilerin parçalı olduğunu, bu yüzden birçok arazinin işlenemediğini, arazi toplulaştırması yapıldığında bununla birlikte birçok sorunun çözüleceğini de söyledi.
Kayıkçılar Köyü Muhtarı Mehmet Durguncu pazar yeri ile ilgili gelinen noktayı ve projenin bitmiş hali ile ilgili sunumu yaparken Pazar yeri projesinin maliyetinin çok yüksek olduğunu ifade ederek üreticilerden destek istedi. Birlik- beraberlik içinde bunu da başaracaklarını söyledi. S.S. Kayıkçılar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Bayram Cura; arazi toplulaştırmasının çiftçilere büyük faydalar sağlayacağını, pazar yeri projesinin tamamlanması halinde üreticilerin pazarlama sorunu dahil bir çok probleme çözüm olacağını söyledi.