Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin İstanbul Harbiye Askeri Müze’de 21-23 Kasım tarihlerinde açtığı “Bal ve Arı Ürünleri Fuarı”na Zonguldaklı bal üreticileri de katıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürlüğü’nün organize ettiği geziye, Zonguldak Merkez, Kozlu, Ereğli ve Alaplı’dan 44 bal üreticisi katıldı. İlk defa Zonguldak Arıcılar Birliği, bir organizasyonda stant açarken, ilk defa markalı olan ZAYBİR ürünü tanıtıldı. 
İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ve Tar-Gel personeli, Valilik ve Zonguldak İl Arı Yetiştiricileri Birliği'nin ortaklaşa yaptığı “Profesyonel Arıcılıkta İkinci Adım Kestane Balımız Markalaşıyor Projesi” kapsamında dolumu yasal ve hijyenik şartlarda yapılan ZAYBİR markalı Zonguldak Kestane Balı, stantta büyük ilgi gördü. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Büyük firmaların ihracatçıların ve diğer üretici birliklerin balda izlenebilirliğin sağlandığı balımızı incelemesi ve izlenebilirlik hakkında bilgi aldıkları gözlenmiştir. 
Pek çok birliğin ve büyük bal firmalarının ürünlerini sergilediği fuarda, Zonguldaklı arıcılar, Zonguldak Kestane Balı’na gösterilen özel ilgi karşısında mutlu oldular. Özenle ürettikleri ballarının hak ettiği değere kavuştuğunu gördüklerini belirttiler. 
Fuar sayesinde diğer birliklerin ve firmaların çalışmalarını inceleme ve arıcılık malzemeleriyle teknolojik gelişmeleri yerinde görüp değerlendirme fırsatı buldular. 
Geziyi düzenleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teşekkür eden üreticiler, gezi dönüşünde fuarla ilgili görüşlerini ihtiyaç ve isteklerini belirttiler. İl Müdürümüz Necmi Çelik ve tüm il-ilçelerinde çalışan personellerine ayrı ayrı teşekkür ve memnuniyetlerini belirttiler” denildi.                     (Haber Merkezi)