Karadeniz Ereğli’de arı yetiştiriciliği kursuna katılan 20 kişi düzenlenen törenle sertifikasını aldı.

 

Ereğli Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu tarafından Dağlıca Köyü’nde açılan 80 saatlik arı yetiştiriciliği kursuna katılan 20 kursiyer sertifikalarını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik’ten aldı.

Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, İlçe Tarım Müdürü Remzi Berber, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Can Pamir, Veteriner Hekim Serkan Arslan, Kdz Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Selahattin Bayar ve Erdoğan Dadandı, Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahattin Güney’in katıldığı törende kursa katılanlar arasında birinci olan Erol Yılmaz’a Kovansan tarafından gönderilen karakovan İl Müdürü Necmi Çelik tarafından, ikinci olan Cemil Çivi’ye de Civan arıcılık tarafından gönderilen arıcılığa başlangıç seti Halk eğitim Müdür Yardımcısı Selahattin Bayar tarafından verildi. Törende konuşma yapan İl Tarım müdürü konuşmasında katılımdan dolayı köy halkını tebrik ederek katılımda bayanların ve gençlerin gösterdikleri ilgiyi de çok beğendini ifade etti.

Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahattin Güney de katılan arkadaşlara başarılar diledi. Kurs hocası Serkan Morcu kursa katılan arkadaşlara arı ve arı ürünleri üretimi hakkında eğitim verildiğini ve bu ürünleri üretirken nelere dikkat etmeleri konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verildiğini söyledi.

 

(Haber Merkezi)