Alaplı Çamlıbel köyünde bir baba askere giden oğlu için kına gecesi düzenledi. Alaplı Çamlıbel köyünde askere gidecek gençleri için yüz yıllardır süren kına yakma geleneği devam ediyor. Baba Muhammet Özdemir, vatani görevini yapmak için Burdur iline gidecek olan asker oğlu Hüsamettin Özdemir için kına gecesi düzenledi. Gecede baba Özdemir, oğlunu eline kına yakarak askere uğurladı.
Muhammet Özdemir, yaptığı açıklamada, köyümüzde yüz yıllardır askere giden gençlere kına yakıldığını söyledi.  Asker evinin düğün evi gibi olduğunu ve oğ-lunu askere göndermenin gururunu yaşadığını ifade eden Özdemir, şunları söyledi:
“Dünyanın hiçbir yerinde aileler, yetiştirerek 20 yaşına getirdiği evladını güle oynaya askere göndermez. Bizde askere gidenlere vatana kurban olsun diye kına yakılır. Vatan sağ olsun, hayırlısıyla gidip gelirler inşallah. Bu yoldan hepimiz geçtik. Bu görev, vatana verilecek en güzel görevdir. Gençlerimizi vatanımızı beklemeye uğurluyoruz. Askere giden gençlerimizin yolları açık olsun, Allah’a emanet olun. Hepinize hayırlı görevler diliyorum.” Asker adayı Hüsamettin Özdemir, askere gittiği için çok gururlu olduğunu ve ellerine kına yakıldığını söyledi. Köyde askere gidecek her gencin eline kına yakıldığını anımsatan Özdemir , “Bizim burada adettir kına yakılır askere gönderilir. Ben Burdur’a üç gün sonra gidiyorum. Çok heyecanlıyım ve biraz da ailemden ayrılacağım için duyguluyum” dedi.