Alaplı Belediyesinin 3 ay önce başlattığı 5 litre atık yağ getirene 1 litre ayciçek yağı hediye kampanyasına ev hanımları destek verdi.
Ev hanımı Ayşegül Şenlitürk, 3 ay evde biriktiği atık yağı belediye getirerek yerine 1 litrelik ayciçek yağını Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'ndan hediye aldı.
Şenlitürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediyenin 3 ay önce böyle bir kampanya başlattığını duyduğunu söyledi. Kampanyaya destek vermek için atık yağları biriktirdiğini ifade eden Şenlitürk, “3 ay önce Belediye tarafından evlere afişler dağıtılmıştı. Bende o afişlerden sonra evde yaptığım kızartmalardan yemeklerden çıkan yağlarla birlikte 5 litre yağı topladım ve Belediye teslim ettim tüm halkımızda bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum” diye konuştu.
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise, 6 ayda 5 ton atık yağ topladıklarını belirterek, “6 ay önce “Atık yağ getir temiz yağ al” kampanyası düzenlemiştik. Evlere ve iş yerlerine broşürler dağıttık.6 ay boyunca lokantalardan atık yağlar  Belediyemize geliyordu. Ancak ev hanımlarından atık yağ gelmiyordu. Bu gün ilk defa bir ev hanımı 5 litre atık yağı belediyemize getirdi.  Biz de kendisine 1 kilo ayçiçek yağı hediye ettik. Kendisine bu duyarlığından dolayı çok teşekkür ediyorum.