Karadeniz Ereğli’ye bağlı Çaylıoğlu Beldesi Hacıosmanlar köyünde meydana gelen olayda av tüfeği ile oynayan 15 yaşındaki Ramazan Açar tüfeğin ateş alması sonucu yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre yaklaşık 2 yıl önce annesini kaybeden ve ağabeyinin de askerde olduğu öğrenilen Güneşli Çok Programlı Lise Öğrencisi Ramazan Açar, babasına ait koyunları otlatmak için Güney mevkisindeki alana götürdü. Yanına babasına ait av tüfeğini de aldığı belirlenen Açar’dan akşam saatlerine kadar haber alınamaması üzerine babası tarafından araştırma yapıldı. Babası oğlunun cansız bedenini koyunları otlattığı yerde buldu. Açar’ın tüfekle oynarken kendisini başından vurduğu tespit edildi. Açar’ın cenazesi Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken burada yapılan ilk incelemenin ardından otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin ise Ramazan Açar’ın ölümünün belde halkını derin üzüntüye soktuğunu belirterek, “Av merakı olduğunu biliyorduk, yanlışlıkla silah ateş almış çok üzüldük. Allah ailesine sabır versin” dedi.

 

Haber Mustafa Kemal Bektaş