Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Karadeniz Ereğli Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Halil Posbıyık, 29 Ekim Cumhuriyet’in İlanı’nın 90.yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Posbıyık,  “Tüm dünya toplumlarına örnek olmuş bir direnişin ve topyekun kurtuluş mücadelesinin sonunda, yüz binlerce şehidimizin kanıyla yoğrulmuş vatan toprakları üzerinde kurulan şanlı Cumhuriyet’imizin ilanının 90.yıldönümünü yaşıyoruz.

Emperyalist devletlerin İstanbul’u işgali sonrası, vatansever arkadaşlarıyla birlikte Samsun’a giden ve vatanın selametinin sağlanması için gereken halk örgütlenmesini başlatan Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde, Kütahya’dan Gaziantep’e kadar tüm vatan sathında yapılan mücadele, zaferle nihayet bulmuştu. Sömürgeci güçlerin bile tarihlerinde her zaman takdirle bahsetmek zorunda kaldıkları bu kurtuluş mücadelesinin kazanılması sonrası, Büyük Türk Milleti’nin yönetiminde en doğru yol olan Cumhuriyet’in ilanı ile de Türkiye hem bir devlet hem de güçlü bir ülke olmuştu.

Şanlı zaferlerle kurulun Cumhuriyet’imiz bugün 90 yaşında. Kuşkusuz aradan geçen bunca yıl, 1900’lerin başından itibaren topraklarımızı parça parça almak isteyen işgal devletlerinin vermek istedikleri zarardan daha fazlasını vermek için gayret gösterenlerle de mücadele verdik. Tarihin her döneminde aziz vatanımızı içeriden ve dışarından, bölmek isteyen odaklarla karşılaştık. Yıllar önce Ulu Önder’in dediği gibi, dahili ve harici düşmanlarımız oldu; ancak Cumhuriyet’imize asla ve asla zerrece zarar verilemedi. Çünkü bu aziz Cumhuriyet, atalarımızın; onu kuran ve bu vatan topraklarını kazanan şehitlerimizin, gazilerimizin emaneti. Türk Gençliği, her dönemde bu emanete en iyi şekilde sahip çıktı, çıkmaya da devam edecek. Bu gençlik var oldukça, bölücü hiçbir güç ve hiçbir şer odağı hain emellerine ulaşamayacak.

Bu duygu ve düşüncelerle en büyük bayramımızı bir kez gönülden tebrik ediyorum. Dünya var oldukça Büyük Türkiye Cumhuriyeti de yaşayacak ve ay-yıldızlı bayrağımız gökyüzünü süslemeye devam edecektir.

 

Her yıl Cumhuriyet Bayramı’nı en iyi şekilde ve coşkuyla kutlayan Karadeniz Ereğli’de, tüm değerli halkımızı 29 Ekim akşamı Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü’ne bekliyorum. Bir kez daha ülkemize ve tüm dünyaya, Cumhuriyet sevdalısı ve Atatürkçü Karadeniz Ereğli’nin sesini ve coşkusunu bir kez daha duyuralım” dedi.