Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Derneği'nin tiyatro kolu Ünlü Yazar Aziz Nesin''ın "AZİZNAME" oyununu sahneledi. 24 Mart 2014 pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen eseri oyunlaştıran Yücel Erten oldu. Cihangir Amca'nın yönettiği Azizname sanatseverlerin büyük ilgisini gördü.

Aleyna Gürel, Ali Deliak, Azra Ali Efendioğlu, Cemil Soydan, Cihangir Amca, Duygu Akkaya, Erol Otu, Nermin Bektaş, Nuray Çetin, Orhan Koç, Ozan Koç, Özgen Elmasay, Özkan Yıldız, Sibel Oflaz, Tarık Acar, Yusuf Yamantürk'ün rol aldığı oyunun koordinatörlüğünü  Naile Bingöl yaptı. Grup İki Kelime'nin müziklerini, Serkan-Volkan Yılmaz'ın ışık-sesi, Hasan Bingöl-Naile Bingöl'ün dekor-köstümü ve Turgay Tosun'un da grafik tasarımı üstlenip başarıyla yerine getirdiği oyun tamamlandığında sanatseverler ayakta alkışladı.

 

Aziz Nesin'in eserini oyunlaştıran Yücel Erten'in 'Azizname' ile ilgili görüşleri şöyle:

 "…Gözyaşı ticaretine yeltenmeyeceksiniz; uyumsuz bir gülünçlükler yığılmasına hiç izin vermeyeceksiniz! Aziz Hocanın toplumcu sevgisi ile toplumcu eleştirisini birbirine harmanlayan tutumunu göz ardı etmeyeceksiniz! Üstelik Aziz Nesin öyk4ülerinin çok geniş bir paleti var: Dar gelirli sade vatandaş öyküleri, bürokrasi öyküleri, askerlik öyküleri, köy öyküleri, öz yaşamına değip geçenler, masallar, fantastik ve grotesk öyküler…

Bu geniş paletten uygun örnekler, dengeli ve uyumlu bir biçimde bir temsile sığdıracaksınız! Özetle: Aziz Hoca'nın sevecen dikbaşlılığının, güleç hüznünün, savaşkan barışçılığının, zengin gönlünün hakkını vermeye çalışacaksınız!"