Zonguldak'ta yaşayan Muzaffer Kılıç'ın babasının 1970'li yıllarda dolmuş taksi olarak kullandığı ve 25 bin lira harcayarak kullanılabilir hale getirdiği 1949 model araç, yeni haliyle görenlerin ilgisini çekiyor.  

Baştarla Mahallesi'nde ikamet eden ve Zonguldak Belediyesinde işçi olarak çalışan 59 yaşındaki Kılıç, babasının dolmuş taksi olarak kullandığı 67 yaşındaki Amerikan Willys marka aracı onarmaya karar verdi. Kılıç, yaptığı araştırmaların ardından, evin önünde uzun süredir hurda olarak duran aracı, Bursa'da 25 bin lira masraf yaparak orijinal hale getirdi.




- "Bulamadığım parçaları birebir benzerlerinden yaptım" 

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1970'li yıllarda babası dolmuşçuluk yaparken aracı kullandıklarını söyledi. 

Yeni araç almalarının ardından dolmuşçuluğa başka bir otomobille devam ettiklerini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:



"Yeni dolmuşun ardından 1949 model Amerikan Willys marka aracı kullanmayı bıraktık. Ben kendimi bildim bileli bu araç bizde. Babam yaşamını yitirdikten sonra hurda olarak evimizin önünde duruyordu. Babamın hatırasını yaşatmak için aracı yeniden canlandırmak istedim. Aracı bu hale getirebilmek için yaklaşık 25 bin lira harcadım ve hemen hemen bütün malzemeleri orijinal. Orijinal parçalarını bulmak hiç kolay olmadı. Bulamadığım parçaları birebir benzerlerinden yaptım. Parçaları Ankara, Bursa ve Trabzon'da buldum, işlemleri Bursa'da yaptırdım. Benim için zor oldu ama değdi."



- "Beni vazgeçirmeye çalışanlar 'Araç güzel oldu' diye tebrik ediyor"

Ailesinin, araca 25 bin lira harcadığı için biraz tepkili olduğunu ifade eden Kılıç, "Kardeşlerim, araca masraf yapmamı istemedi ancak araç yenilendikten sonra kullanmak istiyorlar. Beni vazgeçirmeye çalışanlar 'Araç güzel oldu' diye tebrik ediyor." dedi. 




Kılıç, son olarak 2012 model bir araç aldığını ancak eski araçla karşılaştırdığında beğenmediğini aktararak "Nedeni ise hafif karlı bir rampada yukarı çıkamadım ama bu araçla o rampayı karlı havada çıkınca rahat ettim. Bu aracı çocuklarıma veya torunlarıma bırakacağım." diye konuştu. 

Kılıç ayrıca aracı yenilenmiş haliyle görenlerin şaşırdığını ve aracın yanında fotoğraf çektirmek istediklerini de kaydetti.

(A.A)