Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi’nin “İyilik Hepimizin Kanında Var, Haydi Hayat Kurtarmaya” sloganıyla başlattığı kan bağışı kampanyası Çaycuma’da da devam etti.
Atatürk Anıtı önünde kurulan kan bağış TIR’ına Çaycumalı vatandaşlar ilgi gösterirken. 
Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Murat Babalık tarafından 10 kez düzenli olarak kan bağışında bulunanlara bronz madalya ile teşekkür plaketi verildi. 
Ayrıca Kızılay tarafından 25 kez kan bağışında bulunanlara gümüş, 35 kez kan bağışında bulunanlara ise altın madalya veriliyor. 
Kızılay Kan Merkezi Doktoru Murat Babalık, kan bağış TIR’ının bir haftadır Zonguldak merkez ve ilçelerinde dolaştığını belirterek, Çaycuma halkının her zaman kan bağışına duyarlı odluğunu söyledi. 
Babalık, “TIR ekibinin kan bağış kampanyalarında daha etkili olduğunu gördüğümüz için, zaman zaman TIR’da bağışlar düzenliyoruz. Çaycuma her zaman kan bağışına ilgi gösteriyor, dolayısıyla kampanyalarımız verimli geçiyor. İyi bir sayıya ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Kana ihtiyaç hiçbir zaman bitmeyecek. Bizler sadece aracı kurumuz, birileri bağış yapacak ki, bizler de bunları hastanelere ulaştıralım. 
Herkesin bir gün kana ihtiyacı olacağını kimse unutmasın. 
Bunun da tek kaynağı insandır. Sağlıklı olan herkesi kan bağışına duyarlı olmaya çağıyor, düzenli olarak kan bağışı yapanlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.