Kdz. Ereğli Belediyesi Kepez istikametinde süren bölünmüş yol çalışmaları kapsamında kapanan mahalle girişlerini ana yola bağlayacak bağlantı ve servis yolları ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Belediye bu kapsamda, Sarı Korkmaz Mahallesi Yeşildağ Sokak ve Kepez istikametindeki iki ayrı noktada yaptığı çalışmaları tamamladı.

 

Kdz. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Devrek Yol Ayrımı -Kepez istikametinde süren bölünmüş yol çalışmaları nedeniyle kapanan mahalle girişlerini ana yola bağlamak için bir çok noktada çalışmalarını sürdürüyor.                                                       

Bu kapsamda yapılan ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ında yakından izlediği ve çalışmaları bizzat denetlediği Sarı Korkmaz Mahallesi Yeşildağ Sokak'taki ilk etap çalışması tamamlandı.

Bölgeye giden ve burada yapılan çalışmalar hakkında Fen İşleri Müdürü Selda Sayan'dan bilgiler alan Uysal yaptığı açıklamada, "Karayollarının bölgedeki çalışmaları sürürken söz konusu mahallede bulunan yaklaşık 100 konutun ana yolla olan bağlantısı kesilmişti.

Mahalle Muhtarımız ve halkımızdan gelen talepler doğrultusunda mahalleyi karayoluna bağlayan yolu açarak, yolu giriş ve çıkış yapılabilecek şekilde karayoluna bağladık. Asfalt sezonunda da söz konusu yolu asfaltlayarak önemli bir sorunu aşmış olacağız.” dedi.

Bu arada Kdz. Ereğli Belediyesi Kepez Mevkii'nde de karayolu çalışmasından dolayı kapanan başka bir noktada da "servis yolu" açtı. Söz konusu güzergâhta ana yol ulaşımının sağlanması için çalışmalar sürecek.

 

(Haber Merkezi)