Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun; Gümeli Göleti, Karabulak Deresi, Alaplı Çayı Havzası Koruma Projesi, Kavukkavlağı ve Kocaman derelerinde yapılması gereken çalışmalarla ilgili taleplerine,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden sevindirici yanıtlar verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Umumi Münasebetler Müşavirliği’nden Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’na gönderilen yazıda, “Bakanlık Makamına intikal eden başvurunuz tetkik edilerek cevapları aşağıda belirtilmiştir. “ denildi.

 

GÜMELİ GÖLETİ

DSİ Genel Müdür Vekili Ömer Özdemir’in yazısında, Alaplı Gümeli Göleti Planlama Raporu’nun onaylandığı, proje ve kamulaştırma planlarının tamamlanmasının müteakip yapım işinin ihale sürecinin 2013 yılı sonu itibarıyla başlatılacağı bildirildi.

 

ALAPLI ÇAYI TAŞKIN KORUMA PROJESİ

Yazıda ayrıca, “Alaplı Çayköy Mollabey Mahallesi Alaplı Çayı ve Yan Kolu Taşkın Koruma İnşaatı” yapım işinin devam ettiği hatırlatılarak, “Karabulak Deresi’nde talep edilen ıslah uygulaması mevcut işe ait keşfin yeterlilik durumuna göre değerlendirilecek ve keşfin yetmesi durumunda yapılacaktır. Şayet mevcut iş kapsamında yapılamaz ise yeni bir iş olarak 2014 yılı yatırım programına teklif edilerek yapım ihalesi süreci başlatılacaktır. “ denildi.

 

ALAPLI ÇAYI HAVZASI KORUMA PROJESİ

DSİ Genel Müdürlüğü’nün yazısında, Alaplı Çayı Havzası Koruma Projesi ile ilgili olarak da, konunun bütün havzayı kapsayacak şekilde incelenerek, bundan sonraki zaman diliminde ve orta vadede çalışılarak sonuçlandırılabileceğinin öngörüldüğü belirtilerek, “Sonuçlanmasının ardından kurumumuzca bilgi verilecektir. Alaplı Çayı ve yan kollarının ıslahına ilişkin çalışmalarımız devam etmektedir. “ denildi.

 

KAVUKKAVLAĞI VE KOCAMAN DERELERİ

Genel Müdürlüğün yazısında Kavukkavlağı ve Kocaman dereleri proje yapım işinin “Zonguldak İli Dereleri Taşkın ve Rüsubat Kontrolü 3. Kısım İstikşaf Raporu Hazırlanması” işi kapsamında yapılmakta olduğu hatırlatılarak, “2013 yılı sonu itibarıyla istikşaf raporları onaylanarak bahse konu işler 2013 yılı yatırım programına teklif edilecek ve akabinde yapıl ihalesi yapılacaktır. “ denildi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı için ihtiyaç olan bu konuların takipçisi olduğunu belirterek, “Israrlı takibimizin olumlu sonuçlarını alıyoruz. İnşallah 2014 yılında talep ettiğimiz bu hizmetleri alacağız. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, DSİ Genel Müdürümüze ve Genel Müdürlük yetkililerine ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum“ dedi.