Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Zonguldak caddelerinde dolaşan başıboş köpeklerin tehlike yarattığını belirterek, yetkililere göreve çağırdı. 
Başkan Kahveci, yazılı açıklamasında, şunları söyledi:
“İl merkezimizde başıboş dolaşan sahipsiz köpekler, tehlike yaratmaya başladı. 21 Ocak 2014 Salı günü sahil çay bahçeleri yolu üzerinde yürüyen (Valilik bina arkasında) bir arkadaşımız, başıboş köpekler tarafından saldırıya uğramıştır. Arkadaşımızın ayağında diş izleri belirgin bir şekilde ortaya çıkmış, tedavisi yapılmaktadır. Her ne kadar kuduz şüphesi olmasa da, kişileri rahatsız etmektedir. Bu üzücü durum, arkadaşımızın sağlık yaşamını etkilediği gibi meslek yaşamını da etkileyerek öğrencilerine verebileceği eğitimden de mahrum bırakmasına sebebiyet vermektedir. Bu tür vakalar son zamanlarda artmaya başlamaktadır. Köpek saldırıları, il merkezimizde ve diğer yerlerde problem yaratmaya başlamaktadır. Problemler daha fazla yayılmadan başka birilerinin canı yanmaması için yetkilileri uyarma ihtiyacı duymaktayız. Ayrıca son zamanlarda başıboş köpeklerin daha fazla çoğalması ve mahalle aralarında, hatta ana caddelerde birbirleriyle dalaşmaları ayrı bir tehlike yaratmaktadır. Bu durumlar mahalli sakinleri de tedirgin etmektedir. Diğer taraftan da ana caddelerde ve merkezi yerlerin kaldırımlarında köpekler kendi pisliklerini bırakmaktadır. 
Bu pislikleri görmeyen vatandaşlar tarafından basılarak etraftaki alışveriş yerlerine girilerek bu yerlere taşıması sonucunda da başka hastalıklara davetiye çıkaracaktır. Her ne kadar belediyenin köpekleri kısırlaştırarak çoğalmalarını önlemesi ve başıboş köpekleri toplayarak, Asma bölgesindeki köpek bakım evine getirerek hizmet vermesi de kafi gelmemektedir. Çok fazla başıboş köpeğin olması ve yeterli bakım evinin olmamasından dolayı bu sorunların altından gelinememektedir. Sadece bir kurumun değil, daha kapsamlı çözüm üretilmesi önem arz etmektedir. Bu bağlamda sorunun çözümlenebilmesi için Valilik, Zonguldak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bakanlık ve diğer kurumlar bir araya gelerek, ilimiz ve diğer illere de daha büyük köpek (kapsamlı bir projede) ıslah, bakım evlerinin (bölgelerinin) uygun bir yere yaptırılmasıyla çözümleneceğine inanıyoruz. Böylece sokak köpekleri toplanarak, kendi evlerinde ve bölgelerinde yaşamaları sağlanıldığında insanlara zarar veremeyeceklerdir. Bunlar olmadığında 21’inci yüzyılda ülkemizin her yerinde ve şehir ana merkezlerinde başıboş köpeklerin dolaşması güzel bir manzara olmadığı gibi açık tehlikeleri de beraberinde getirecektir.”