Vatandaşların demokratik haklarını görüşlerinde güç birliği yaparak ses verip ses getirdikleri “Change.org” da İzmirli Gözde Salur’un başlattığı ve 1 milyon 129 bin 986 kişinin imzaladığı ÖzgecanYasası çıksın, yasalar kadınları korusun!” kampanyası devam ediyor.

Özgecan Aslan’ı katlettiği öne sürülenlerin yargılandığı gün yapılan son açıklamada, “Özgecan'ın katilleri en ağır cezayı alsa bile, ÖzgecanYasası çıkmadıkça sorun devam edecek” sözleriyle tüm siyasi partilere yeni bir çağrı yapıldı.

Kampanyayı imzalayanlara gönderilen işte o açıklama:

Bugün bunları yazarken, bir yandan da Özgecan Aslan cinayetinin duruşması yapılıyor. Muhtemelen bu mektup sana ulaştığında duruşma bitmiş olacak.

Açık konuşmak gerekirse, ben suçluların ceza indirimi almayacağını düşünüyorum. Çünkü Özgecan bir sembol oldu ve tüm Türkiye'nin gözü bu duruşmadan çıkacak karara kilitlenmiş durumda. Bu davanın sonucu ne olursa olsun, yasalarda bir değişiklik yapılmazsa ülkemizde kadınların durumu değişmeyecek.

Tüm kalbimle, suçluların yasalarda öngörülen en ağır cezayı almalarını istesem de, bu beni tatmin etmeyecek, hiçbirimizi tatmin etmemeli. Türkiye'de kadına karşı işlenen suçlarda uygulanan haksız ceza indirimlerinin önüne geçecek yasal düzenlemeler yapılmadıkça sorun devam edecek. 

İşte bu yüzden, bugün bu kampanyanın hala arkasında olduğumuzu göstermek gerekiyor.

Seçim sürecinde birlikte yürüttüğümüz kampanya, harika bir sonuç verdi ve 2 parti Özgecan Yasası için söz verdi. Bu şu demek: yeni dönemde tam 212 milletvekili bu yasanın çıkması için çalışacak. Bu bize kampanyayı başarıya ulaştırmamız için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz elbette. 

Yeni dönem başlar başlamaz yine hep birlikte, verdikleri sözü hatırlatıp vakit kaybetmeden baskı kurmaya devam edeceğiz. Şimdi 1-2 hafta dinlenelim. Gücümüzü toplayalım. Ama lütfen gözünüz benden gelecek e-postada olsun. Sosyal medyayı yine çok iyi kullanmalıyız. 

Lütfen bir arada kalalım ve Özgecan'ın katilleri en ağır cezayı alsa bile, bunun buz dağının görünen yüzü olduğunu bilelim. Özgecan Yasası ile sorunu kökten çözmeliyiz.”

www.youtube.com/watch