Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Belediye Başkanı Halil Posbıyık Başkanlığında ilk oturumunu gerçekleştirdi. Gündemde yer alan konulara Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından 2 ek gündem maddesi daha ilave edildi. Posbıyık tarafından meclis üyelerinin onayına sunulan,  '2013 yılı performans raporundaki hedefler doğrultusunda yapılmakta ve yapılacak olan bazı hizmet alımları ile sermaye giderlerinde nakit borçlanmanın görüşülmesi, memur kadrolarında ünvan ve değişiklik yapılması kanununun görüşülmesi' önerisi meclis tarafından kabul edildi.

 

HEYKELİ SORDULAR

Ak Parti Meclis Üyesi Esra Alpago, meclis başkanlığına Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı yan tarafına konulan eski ve görevde bulunan belediye başkanlarının büstlerinin dikilmesine yönelik soru önergesine Başkan Posbıyık, "Buna yazılı olarak yanıt verilecektir" dedi. Alpago'nun önergesinde, "Devrim Bulvarında belediyemizce yaptırılan büstlerle ilgili belediye meclisinin encümeninin herhangi bir kararının bulunup bulunmadığı ödeneğinin nereden geldiği" soruları yer aldı. Gündemde yar alan konular ise ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis toplantısını CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ak Parti Ereğli Gençlik Kolları Başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

 

550 BİN TL'SİHİBE EDİLDİ

Posbıyık ilçe genelinde Kent Müzesinin oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini belirterek Ereğli'nin tarihi ile ilgili ellerinde eser bulunanların isimleri yazılmak kaydı ile belediyeye teslim edilebileceğini bildirdi. Posbıyık konuşmasında şunları söyledi: "Kent Müzesine başlıyoruz, Ereğli'nin tarihi eşyalarını saklamak istiyoruz, bunun için de müracaatlar gelmeye başladı. Ereğli'nin eski eserleri bizlere ulaştırılıyor. Kent Müzesinin yapılması için BAKKA'ya proje ile müracaat edildi, başvuru kabul edildi 550 milyar TL'si hibe olarak veriliyor, inşaat başladı hızlı bir şekilde devam ediyor. Ellerinde Ereğli ile ilgili eski eserleri anıları bulunanlar malzemeleri Ereğli Belediyesi Kültür Müdürlüğüne teslim etmelerini istiyoruz"

 

BELEDİYE BORÇLANDI

Öte yandan gündem maddelerinden biri de '2013 yılı performans raporundaki hedefler doğrultusunda yapılmakta ve yapılacak olan bazı hizmet alımları ile sermaye giderlerinde nakit borçlanmanın görüşülmesi' oldu. İlgili madde öncesi meclis üyelerine şu bilgi verildi: 2013 yılı gider bütçesi 105 milyon 726 bin TL, gelir bütçesi 87 milyon 170 bin TL olarak aradaki fark 22 milyon 56 bin TL, 8 milyon 220 bin TL AVM yapımı, 7 milyon 80 bin TL terminal yapımı, 6 milyon 756 bin TL diğer hizmetlerin borçlanma yolu ile karşılanacağı, diğer taraftan kredi geri ödemesi 3 milyon 500 bin TL olarak 2013 yılı bütçesinde uygulanmak üzere belediye meclisinde 8.11.2012 tarihli kararında oy birliği ile kabul edilmiştir. 2013 Yılı performans programındaki hedefler doğrultusunda yapılmış, yapılan ve yapılacak olan mal ve hizmet alımlarında sermaye giderlerinde kullanılması üzerinde kredi kullanımı gerekmektedir” Meclisin onayına sunulmasına gerek olmadığı vurgulanan ve meclis üyelerinin onayına sunulan 6 Milyon 756 bin TL. borçlanma bağımsız ve Ak Parti grubunun 'red' oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)