Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü ile Devrek Belediyesi arasında İŞKUR hizmetlerine kolay ulaşılabilmesi amacıyla “İŞKUR Hizmet Noktası” kurulması konusunda protokol imzalandı.


Protokol imza törenine; Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu ile Devrek TSO Başkanı Zekayi Bükrü katıldı.


Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, oluşturulacak olan İŞKUR Hizmet Noktası’nda tüm İŞKUR işlemlerinin yapılabileceğini ve insanların Zonguldak’a gidip gelmek zorunda kalmayacaklarını belirtti. Müdür Demirsu, ayrıca İŞKUR faaliyetlerinin yerinde yürütülmesi amacıyla bu hizmet noktasının açıldığını belirterek, kendilerine bu imkanı veren Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci’ye teşekkür etti.


Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise, vatandaşlara hizmet için burada olduklarını belirterek, imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Belediye bünyesinde oluşturulan hizmet noktasında ilçedeki işsiz vatandaşların kayıtları alınacak, güncellemeleri yapılacak, durumlarına uygun işler sunulacak, iş başvuruları yapılacak ve takip edilecek, mesleki eğitim programları başvuruları yapılacak, özel sektör işverenlerinin işçi istekleri İŞKUR internet sayfasından ilan edilebilecek.