Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Amfi Tiyatroda 28 Ağustos Çarşamba günü saat 21. 00’de yurtiçi ve yurtdışında birçok ödül alan ‘ Aşk Tesadüfleri Sever’ isimli filmin gösterileceği belirtildi.

Ereğli halkının ödüllü filmlerle buluştuğunu belirten Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, açıklamasında, “Kdz.Ereğli Belediyesi olarak sürdürdüğümüz temel alt ve üst yapı çalışmaları yanında sosyokültürel amaçlı çalışmaları da projelendirip, halkımızın hizmetine birer birer sunuyoruz.

Söz konusu projelerimizden biri de sinema günleri olup, sinema, bir sanat dalı olmanın yanısıra çeşitli toplumsal amaçlar içinde kullanılan çok önemli kitle iletişim ve etkileşim arıcıdır. Bu işlev, sinemaya, çağımızın en kitlesel ve en popüler aracı olma özelliğini kazandırmıştır.

Sinema yapı olarak izleyici kitlesinin buluştuğu, tanıştığı fiziksel bir mekan olduğu gibi, bu mekanda buluşan izleyicileri de izlenen filmin temasında düşündüren, eğlendiren hoşça zaman geçirmelerini sağlayan büyülü bir dünyadır. Ona bu büyüyü sağlayan “Görüntü, hareket, ses” gibi farklı ve sinemaya özgü anlatım biçimlerinin bir arada sunulmasıdır.

Bu düşünceden hareketle Belediyemiz Başkanlık Danışmanı Raif Tokel’in  Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden sağladığı filmleri amfitiyatro (Amfiteatr) gösterime sunduktan sonra hazırlayacağımız takvime bağlı bir izlence çerçevesinde mahallelerimizde de köylerimizde de halkımıza ücretsiz sunacağız” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanlık Danışmanı Raif Tokel ise açıklamasında, “Sanat çevrelerince ‘Yedinci Sanat’ olarak nitelenen sinema hoşça zaman geçirmek ve eğlenmek için gidilen bir mekan olması yanında, bir buluşma yeriydi.

Film izlemek üzere gelen insanların birbiriyle tanışması, konuşması, tartışmasına olanak sağlayan sinema salonları ve açık hava sinemaları; insanlar arasındaki fiziksel yakınlaşmayı; izlenen film de, duygu ve düşünceleri varsıllaştırarak geliştiren çok önemli etkisel (kültürel) ve sanatsal bir iletişim aracıydı…

Böylesi sosyokültürel bir niteliği  ve hatta işlevi olan sinema ‘beyaz cam’ adı verilen televizyonun konutlarımıza girmesiyle eski önemini ve değerini yitirmeye başladı.

Yaşanan bu olumsuzluklar karşısında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün sinemayı destekleme girişimlerine yerel yönetimlerin de katkı koyması düşüncesinde olan Belediyemiz de ulusal sinema örneklerinden oluşan ödüllü yerli filmleri halkımıza sunmayı planlamıştır.

Bu proje formatında kaleme aldığım bu etkinliği bu yıl başlattığımız için projenin adı ‘Kdz.Ereğli’de Sinema Günleri 2013 ‘ olarak belirledik ve her yıl yineleyerek sürdürmeyi planladık.

Kdz.Ereğli Belediyesi olarak Hedefimiz kısa erimde Ankara Sinema Derneği’nin organize ettiği ‘Gezici Sinema Günleri’ adlı izlenceye ilçemizi de katmak; uzun erimde ilçemizde ‘Altın Çilek Kısa Metrajlı Film Yarışması’ ya da ‘Altın Çilek Belgesel Film Yarışması’ adlı yarışmalar düzenlemektir.

Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’ın destekleriyle halka ücretsiz olarak amfi tiyatro (amfiteatr) gösterime sunacağımız ‘Kdz.Ereğli’de sinema günleri 2013 ‘ adlı etkinliğe, ulusal sinemamızı uluslar arası festivallere taşıyan ‘Türkiye’den on film’ adlı filmlerle başlıyoruz.

Katılımlarıyla bize her zaman güç ve moral veren halkımıza iyi seyirler dileriz” dedi.