Üst geçide kaymakamlığın onayı ile Cöbekoğlu’nun adının verildiğini ve açılış töreniyle ilgili hazırlıkların sürdüğünü de bildiren belediyenin açıklaması aynen şöyle:

 

"İlçemizde faaliyet gösteren bir yayın kuruluşumuzun internet sayfasında yayınlanan “Evet mi Hayır mı?” başlıklı haber üzerine, değerli kamuoyuna bilgi vermek ve yanlış ifadelerin düzeltilmesine imkan sağlamak gerekliliği hâsıl olmuştur.

 

Yayın kuruluşunun söz konusu haberinde ifade etmeye çalıştığı ilçemiz Orhanlar Mahallesi Yalı Caddesi’nde bulunan üstgeçide, Eski Belediye Başkanlarımızdan Sayın Ruhi Cöbekoğlu’nun isminin verilmesiyle ilgili yorumlarda, sanki bu konuyla ilgili çıkmaz ya da belirsizlik varmış gibi cümlelere yer verilmiş olması sonrası, aşağıdaki gerçekleri hatırlatmak lüzum haline gelmiştir.

 

Adı geçen üstgeçide Sayın Ruhi Cöbekoğlu’nun isminin verilmesi ile ilgili olarak, Belediye Meclisi’ne verilen önergenin de görüşüldüğü 2013 yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na, değerli halkımızın da çok iyi hatırlayacağı gibi AKP Grubu ve Bağımsız Grup Meclis Üyeleri katılmamış ve üstgeçide Ruhi Cöbekoğlu isminin verilebilmesi için gerekli olan nitelikli çoğunluk (14 üye) sağlanamadığı için de bu önerge, CHP Grubu’nun kabul oylarına rağmen meclis tarafından kabul edilememişti. O toplantıda da Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık meclis üyelerine ve basın mensuplarına hitaben bir açıklama yapmış ve açıklamasında da CHP Grubu’nun aynı önergeyi meclisin Eylül ayında yapacağı toplantıda tekrar gündeme getirecekleri sözünü vermişti.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin 2013 Yılı Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda da Yalı Caddesi’ndeki üstgeçide Sayın Ruhi Cöbekoğlu’nun isminin verilmesi ile ilgili olarak Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık tarafından meclise bir ek gündem maddesi sunulmuştu. Oy çokuluğu ile gündeme ilave edilen bu madde de meclisimiz tarafından görüşülmüştü. Yapılan oylamada da Yalı Caddesi’ndeki üstgeçide Sayın Ruhi Cöbekoğlu isminin verilmesi kabul edilmişti.

 

Hal böyle iken ve Eylül ayındaki meclis toplantısında önerge kabul edilip konu Kaymakamlık makamına taşınmışken, hala Temmuz ayında yapılan meclis toplantısını gündeme taşıyarak sanki üstgeçide Sayın Cöbekoğlu’nun isminin verilmesi konusunda bir belirsizlik varmış havası yaratmaya çalışmak abesle iştigal etmekle ve gündemi gereksiz biçimde meşgul etmekle eşdeğerdir.

 

Değerli meclisimizin 5.9.2013 tarih ve 2013-20/165 sayılı kararı ile kabul edilen bu konu 12 Eylül 2013 tarihinde de 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 81.maddesi gereğince işlem yapılmak üzere ilçemiz Kaymakamlık Makamına iletilmiştir. Kaymakamlık Makamı da, Sayın İbrahim Çay’ın imzasını taşıyan 12.9.2013 tarih ve 3625 sayılı yazısı ile Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı karara OLUR vermiştir.

 

Yalı Caddesi’ndeki üstgeçide Eski Belediye Başkanımız Sayın Ruhi Cöbekoğlu’nun isminin verilmesi konusuyla ilgili gerçekler bunlardır ve Kaymakamlık Makamı’nın da OLUR’u ile üstgeçide Sayın Cöbekoğlu’nun ismi verilmiştir. Ruhi Cöbekoğlu Üstgeçidi’nin açılış töreni için de gerekli hazırlıklar tüm hızıyla sürdürülmektedir.

 

Gerçekler böyle iken yukarıda da ifade ettiğimiz gibi gündemi gereksiz yere meşgul edecek, kamuoyunu yanıltacak ifade ve yorumlarda bulunmanın gereksizliğini bir kez daha vurguluyor, gerekli düzeltmelerin de ilgili basın kuruluşu tarafından ivedilikle yapılacağına olan inancımızı ifade etmek istiyoruz."

 

Bu arada Ekim 2013 toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, haberimizin taraflı olmamızdan kaynaklanarak yayımlandığını öne sürdü. Posbıyık, üst geçide Cöbekoğlu’nun adının verilmesi konusunda meclisteki 25 üyenin katkısı bulunduğunu belirterek, tümüne de teşekkür ettiğini belirtti.