Kdz. Ereğli Belediyesi’nden gönderilen yazılı açıklamada yaşanan sel felaketi nedeniyle KRİZ MAMASI oluşturulduğu bildirildi.

Belediyenin bu açıklaması aynen şöyle:

 

Karadeniz Ereğli’nin değişik mevkilerinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığı’nda bir kriz maması oluşturan Ereğli Belediyesi, afet bölgesindeki kurtarma, temizleme ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

AFAT EKİPLERİ İLE KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Çalışmaları bizzat inceleyerek daire müdürlerinden bilgi alan Başkan Hüseyin Uysal’a Belediye Başkan yardımcısı İbrahim Cöbek’te eşlik ediyor. Oluşturdukları kriz masasından Kaymakamlık, Erdemir, ve Afat ekipleri ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Hüseyin Uysal, saha gezisini şu sözlerle değerlendirdi: 

BELEDİYE EKİPLERİMİZ 32 KİŞİYİ KURTARDI

Bölgemizde meydana gelen sel felaketinde özellikle ilçe kırsalında birçok ev ve işyeri su altında kaldı. Yaraşlı Yörük, Delihakkı Su Tesisleri, Midilli Park, Göreniç Keçi Çiftliği, Kızılcapınar yolu ve Çaylıoğlu’nda oluşan su baskınları sonucu mahsur kalan 32 kişi, Belediyemiz İtfaiye Ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

77 PERSONEL, 10 ARAÇ VE 4 DALGIÇLA ÇALIŞTIK

İtfaiye Müdürlüğümüz söz konusu çalışmaları, 10 araç, 20’si gönüllü 77 personel, 4 dalgıç ile yürüttü. Bu çalışmalara Erdemir’in 4 dalgıcı da destek verdi. 

BELEDİYEMİZİN KRİZ MASASI 24 SAAT GÖREVDE

Ayrıca belediyemiz temizlik işleri ve su işletmeleri ile Fen İşleri Müdürlüğümüz de bölgedeki çamurları yıkama ve su basan yerlerden su çekme faaliyetleri ile yürütmektedir. Sabah saatlerinde oluşturduğumuz kriz masamız ise 24 saat görevdedir. Bize gelen her türlü ihbarı anında değerlendiriyoruz.