Zonguldak, Ereğli ve Çevresi Kalkındırma Derneği (ZERÇEV) tarafından ilk ve orta öğretim kurumlarındaki öğrencilerimizin buluşçuluk yönünü geliştirmesine katkı sağlamak için 2011 yılından bu yana düzenlenen “Benim de Bir İş Fikrim Var” proje yarışmasının bu yıl dördüncüsü düzenlenecek.
Geçtiğimiz yıldan beri ülke genelinde düzenlenen yarıma hakkında bilgi veren ZERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, “Milli Eğitim Bakanlığımızın yol göstericiliğinde Zonguldak, Bartın ve Karabük illerimizdeki ilk ve orta öğrenimdeki öğrencilerimizin katıldığı  ‘Benim de Bir İş Fikrim Var’ proje yarışmasını 2011 yılından beri düzenliyoruz” dedi.
“Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz proje yarışması ile de ilk ve orta öğrenimdeki öğrencilerimizi buluş yapmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz” diyen Cevat Kır, “Böylelikle ulus olarak karşı karşıya olduğumuz proje ve buluş yetersizliği sorununa çözüm bulmak için girişimcilik ve iş fikri oluşturabilme kabiliyetini yarının büyükleri olan çocuklarımıza bugünden kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Bu yıl ilk kez ulusal çapta gerçekleştirilecek proje konusunda bilgiler veren Cevat Kır, “ZERÇEV tarafından ‘4. Benim de Bir İş Fikrim Var’ proje yarışmasına yapılan başvuruların kabulüne başlandı. Yarışma, yeni şeyler ortaya koyma çabası ile yanıp tutuşan, idealist, kendisine güvenen, yetenek ve eksiklerinin farkında nesiller yetiştirmeyi hedefletmedir. Bu sayede, problemlere çözüm için geçmişte uyguladığımız işe yaramayan yöntemleri bir kenara bırakıp, yeni yaklaşımlar geliştirmeyi; aileden üniversiteye, fabrikadan okula, girişimci ruhu ülke genelinde egemen kılacak, çağın ve teknolojinin yaşamımıza getirdiği etkiler ile yaşamakta olduğumuz değişimi mükemmel kılmayı bir toplumsal refleks haline getirmeyi arzuluyoruz. Dereceye giren lise ve ortaokul öğrencilerinden birinciye iki Cumhuriyet Altını, ikinciye bir Cumhuriyet Altını ve üçüncüye de yarım Cumhuriyet Altını verilecek. Projeye katılan tüm öğrencilere katılım sertifikasının verileceği yarışmada dereceye giren öğrencilerin okulları da plaketle ödüllendirilecek. Rehber öğretmenler ise öğrencisinin aldığının yarısı kadar ödül alacak” dedi.
ZERÇEV Başkanı Kır, bu yıl ülke genelinde gerçekleştirilecek, ilk ve orta öğrenimdeki tüm öğrencilerimize açık olan proje yarışmasına katılacak gençlerin ayrıntılı bilgiye ZERÇEV’in 0 (372) 319 17 80 N0’lu telefonlarından ve www.benimdebirisfikrimvar.com web adresinden ulaşabileceğini sözlerine ekledi.