Bülent Ecevit Üniversitesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu olarak yetkilendirildi. Üniversitenin, İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimlerinin en kısa zamanda başlatılmasına yönelik çalışmalar devam ederken ön başvuru talepleri de toplanıyor. 

Dersler, Bakanlık tarafından öngörülen ölçütlere uygun olarak Merkez Kampüste hazırlanan dersliklerde, ağırlıklı olarak Üniversitenin yetkin öğretim üyelerinin oluşturduğu deneyimli bir kadro tarafından yürütülecek. İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimleri, bölgemizdeki sanayi tesislerinin çeşitliliği ve yoğunluğu dikkate alındığında, günümüze ve önümüzdeki yıllara yönelik İş Güvenliği Uzmanı ihtiyacının karşılanması konusunda önemli bir boşluğu doldurması bekleniyor.  Adaylar eğitimlere katılabilmek için Bülent Ecevit Üniversitesi web sitesinden (www.beun.edu.tr) ön başvuru yapabilecekler.   

Bülent Ecevit Üniversitesinin İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu olarak yetkilendirilmesi hakkında bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Üniversitemiz son dönemde akademik alanda bünyesine birçok yeni birimi dahil etmekte. Bu anlamda İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu olarak hizmet verecek olmamız ilimiz ve bölgemizde bu eğitimi almak isteyen adaylar için çok önemli ve sevindirici bir gelişme oldu. Üniversitemiz İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu 22 Temmuz 2013 tarihi itibarıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimlerini yürütmek adına yetkilendirilmiştir. Şu an talep toplama dönemindeyiz. Kısa bir süre sonra İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumu olarak eğitimlerimizi vermeye başlayacağız. Adaylar alanında uzman ve yetkin öğretim kadromuzdan eğitimlerini alarak İş Güvenliği Uzmanı olma hakkına sahip olacaklar. Bu sevindirici gelişmenin ilimize, bölgemize ve buradan eğitim alacak tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.