Bülent Ecevit Üniversitesi Türk Kızılayı Genel Başkanlığı ve Zonguldak Türk Kızılayı Şubesi ile birlikte yürüttüğü kan bağışı kampanyaları ile adından söz ettirmeye devam ediyor.
BEÜ öğrenci ve çalışanları 2012 yılında bir günde ve tek noktadan yaptıkları 705 ünite kan bağışı ile Türkiye rekoru kırdıktan sonra, bu yıl mart ayında “Kampüs’ün Kanında Hayat Var” isimli kampanya ile bir günde 1267 ünite kan bağışı yaparak kendisine ait olan rekoru geliştirmişti. Rekorun ardından kan bağışı kampanyalarına ara vermeden devam edilerek Ekim ve Aralık aylarında toplam 1293 ünite kan bağışı daha yapıldı. Çeşitli kampüslerde Türk Kızılayı Zonguldak Kan Bağış Merkezi ekipleri tarafından toplanan kanlarla her geçen gün önemi artan kan bağışı konusunda ulusal bir farkındalık yaratmak istediklerini belirten öğrenciler, kan kampanyalarına desteklerinin devam edeceğini ifade ettiler. Son üç yılda BEÜ öğrenci ve personelinin yaptığı kan bağışının 9267’ye ulaştığını ifade eden Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: 
“Ülkemizde ve Zonguldak’ta kana olan ihtiyaç hızla artıyor. Acil ve hayati bir ihtiyaç olan kanın bir gün bize ya da sevdiklerimize de lazım olabileceğini aklımızdan çıkarmadan bu konuda hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Bizler de bu konuda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. 
Bülent Ecevit Üniversitesi öğrenci ve çalışanları kan bağışı noktasında çok büyük bir duyarlılık ve fedakârlık örneği sergiliyorlar. Son üç yıl içerisinde Bülent Ecevit Üniversitesinin yaptığı bağışlar toplam 9267 üniteye ulaştı. Kan bağışında ulaşılan bu sayı hakikaten olağanüstü bir fedakârlığın göstergesi. İki yıl üst üste Türkiye rekorları kıran ve yılın her dönemi bizlere kapılarını açan Bülent Ecevit Üniversitesine başta Sayın Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere şükranlarımızı sunuyor, desteklerinin devamını diliyoruz.”
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, toplumun tamamını ilgilendiren bu önemli konu ile ilgili olarak yeni çalışmalar planladıklarının müjdesini vererek, “Üniversitemiz eğitim öğretim, araştırma ve topluma hizmet çalışmalarının yanında büyük bir önem atfettiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ile ulusal anlamda örnek gösterilen bir yükseköğretim kurumu kimliği kazanmaktadır. Bu durumu Zonguldak ve Üniversitemiz için bir iftihar kaynağı olarak görüyor ve önümüzdeki dönemde yapacağımız yeni çalışmaları şimdiden planlıyoruz. Sosyal sorumluk projeleri içerisinde son derece hayati bir konu olan kan bağışına büyük önem vermekteyiz. 
Yıl içerisinde belirli dönemlerde büyük çaplı kampanyalar düzenleyerek rekorlar kırılırken diğer yandan kan bağışını tüm birimlerimizde yıl boyu devam eden bir iyilik hareketine dönüştürme faaliyetlerimiz devam ediyor. Çalışmalarımızda büyük bir istek ve duyarlılıkla bu kampanyalara sahip çıkan tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize şahsım ve Üniversitemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Elde edilen başarılarda birlikte olduğumuz Türk Kızılayı Genel Başkanlığına, Zonguldak Türk Kızılayı Şubesine ve Zonguldak Kan Bağış Merkezine ayrıca teşekkür ediyor, daha büyük başarılara beraberce ulaşmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.