10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket günü ve Engelliler haftası Zonguldak’ta kutlandı. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi ile ortaklaşa  ‘10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket ‘ yürüyüşü yapıldı. Madenci Anıtı önünden Valilik binası önünde sona eren yürüyüşe Halk sağlığı Müdürü Dr.Yusuf Kaya, Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, CHP İl Genel Meclis Üyesi Fikret Zaman, Belediye Meclis Üyesi Cavit Zülfikar, Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Diyabetliler derneği Başkanı Çetin Terzioğlu ve engelliler katıldı.

 

Burada Atatürk Anıtına Çelenk koyan Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, toplu ulaşım araçlarının kullanımında büyük zorluklar yaşandığını, birçok engellilerin, özellikle görme ve işitme engellilerin hastanelerde iletişim kurmakta zorluk çektiğini ifade ederek kamu binalarının ve okulların yüzde 80’i nin erişebilirlilik noktasında tamamen uygunsuz olduğun, en kısa zamanda erişebilirlikteki engellerin kaldırılmasını istedi.

 

Halk Sağlığı Müdürü Dr.Yusuf Kaya ‘da yaptığı konuşmasında, Toplumumuzda insanların az hareket ettiğini, bununda fiziksel aktivitenin yetersizliği nedeniyle büyük halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıktığını ifade ederek,  “ Toplumun düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması amacı ile her yıl 10 Mayıs “Sağlık için Hareket günü olarak kabul edildiğini ve çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.

 

Daha sonra Bora Hıdır isimli engelli Engellilere hitaben yazdığı şiiri okudu.