Kdz.  Ereğli'de Dikmen İlkokulu'na da giden ve burada kırtasiye dağıtımı da yaparak öğrencilerle sohbet eden Ozan Yılmaz, Nisan ayında pedala basıp şu ana kadar bisikletiyle 7 ay içinde 64 vilayete ulaşarak 11 bin 500 kilometre yol yaptığını açıkladı.


 
Ozan Yılmaz neden böyle bir geziye başladığını ise şu sözlerle dile getirdi:

 

"Amacım 81 ile de giderek çocuklara oyuncak, kitap, kalem, defter dağıtmak, yerel tohum toplayıp takas etmek, orman fidanlıklarından aldığım fidanları okul bahçelerine dikmek, gittiğim şehirlerdeki okullara giderek öğrencilere bisiklet kullanımının önemini anlatmak..

 

Oyuncak ve kitapları vermek isteyen gönüllülerden gerek kargoyla gerek elden alarak yolda özellikle köy çocuklarına ve maddi durumu iyi olmayan çocuklara dağıtıyorum.

 

Yerel tohum toplayıp takas etmekteki amacım da kullanımı gitgide azalan yerel tohumun kullanımının yaygınlaşmasını ve çeşitliliğin artmasını sağlamak. 

 

Okul bahçelerine fidan dikerek çocukların fidan ve ağaç sevgisiyle yetişmesini amaçlıyorum.

 

Ağaç yaşken eğilir düşüncesiyle gittiğim şehirlerde özellikle ilkokullara giderek öğrencilere bisiklet kullanımının önemini anlatıyorum. Bisikletin çevreci bir araç olduğundan, insan sağlığına faydalı olduğundan ve trafik için çözüm olduğundan bahsediyorum."