Şimdi, daha yoksul ülkeler paranın geleceğinden emin olmazlarsa, birkaç hafta içinde son hali verilecek olan küresel iklim anlaşmasını imzalayamayacaklarını söylüyor. Bu çok ciddi bir açmaz ama eğer aramızdan yeterince kişi kamu fonlarımızın kirli enerjiden derhal çekilmesini talep ederse, en çok ihtiyacı olanlara yardım etmek için gereken finansmanın önünü açabiliriz.


Birkaç gün içinde dünya çapında 80 bakan Antalya’da biraraya gelecek ve bir çözüm bulmaya çalışacak. Ev sahibi ülke olarak, Türkiye görüşmelerin yürütülmesinde ve G20 ülkelerinin fosil yakıtlardan kademeli olarak vazgeçmesi ve savunmasız ülkelere uzun vadeli finansman sağlayacakları konusundaki dair taahhütlerini yerine getirmelerini sağlamakta kilit bir rol oynayacak.

Bu talebi desteklemek üzere bir milyona ulaşalım ve Türkiye’nin çağımızın en büyük zorluğunun üstesinden gelmesini sağlayalım -- çağrımızı, yalanlarını ortaya çıkarmak ve onları utandırarak harekete geçmelerini sağlamak için kilit bakanlara ileteceğiz.

G20 liderleri ve maliye bakanlarının dikkatine:

 

Kaygılı yurttaşlar olarak sizden, Paris'te güçlü bir küresel iklim anlaşması elde edilmesi için gerekli olan, 2020 yılından daha uzun vadeli bir finansman taahhüdünde bulunmanız ve fosil yakıtları desteklemekten vazgeçeceğinize dair verdiğiniz söze uymanız için çağrıda bulunuyoruz. Zengin ülkeler, daha yoksul ülkelere süregiden destek vereceklerini ilan etmeli ki bu ülkeler temiz enerji için yatırım yapabilsinler ve iklim değişikliğinin etkileriyle baş edebilsinler. Tüm dünya küresel bir anlaşma yapabilmek ve hepimizi tehdit eden bu yıkımı durdurmak için birlikte çalışmalıdır.

 Nükleer ve termik santrallere karşı harekete destek olmak isterseniz, aşağıdaki linki tıklayarak imzanızı atabilirsiniz.

Buraya Tıklayın İmzanızı Atın