Alaplı’da Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında belediye bünyesinde temizlik işçisi olarak görevlendirilen 2 kadın park ve havuzları temizleyerek evine ekmek götürüyor.

TYP kapsamında Alaplı Belediyesine temizlik işçisi olarak giren Sevda Uysal ve Ayfer Türkyılmaz'ın sahilde ve park alanlarındaki havuzların yanı sıra çevre düzenleme çalışmalarını yapması beğeni topluyor.



Sevda Uysal, açıklamada, çevre temizliğinin yanı sıra park alanlarında bulunan havuzların temizliğini de yaptıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"İlk işe başladığımız zaman biraz sıkıldık. Vatandaşlara kadınların parkta temizlik yapması ters gelmiş olacak ki biraz yadırgadılar. Ama sonrada vatandaşlarda, bizde alıştık. İşimi severek yapıyorum. Aile bütçeme katkı sağlıyorum. Çalışmak çok güzel. Ben işimden çok memnunum."



Belediye Başkanı Nuri Tekin de TYP kapsamında istihdam edilen kadın işçilerin 9 ay süreyle belediye bünyesinde hizmet vereceğini belirterek, "Kadınlarımız, evlerinde nasıl temiz ve titizlerse, görev yaparken de aynı derecede hassaslar. Yeni yaptığımız ve halkımızın yoğun olarak bulunduğu sahil parkını kendi evleri gibi temiz bir hale getiriyorlar. Gerçekten de hanım elinin farklılığını park alanlarında hissediyoruz." dedi.

 

(Haber: Cem Sürmeneli)