Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz.Ereğli Şubesi Yönetim Kurulu Adına  yazılı bir açıklama yapan Şube Başkanı Özlem Kölemenoğlu Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. Yıldönümünde düşüncelerini ifade etti.

 

Kölemenoğlu; Atatürk’ün geride yas değil şanlı bir destek, genç ve çağdaş bir Cumhuriyet bıraktığını belirtti.

 

Atatürk’ün  ‘’Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir’’ dediğine de dikkat çeken Kölemenoğlu sözlerine şöyle devam etti:

 

“Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün ardından geçen 76.yıl bugün. 76 yıl Cumhuriyet sevdalıları için onun bayrağını daha ilerilere taşımak ile geçti. İlkeleri ve hedefleriyle bize önderlik etmeye, bizim pusulamız olmaya devam etti.

 

Emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başarmış, içinde bulunduğu çağın en modern ve çağdaş devletini kurarak bizlere emanet etmiş büyük insan Atatürk.

 

Cumhuriyet’in evlatlarına bıraktığı büyük mirasın sahipçileri olarak 10 Kasım gününde, O’nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk’e ve emanetine olan güvenimizi tazeliyoruz. Aklın ve bilimin rehberliğini kabul ederek, ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumdan çıkarak Atatürk’ün gösterdiği yoldan devam etmesi için doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeden yürüyeceğimize bir kez daha söz veriyoruz.

 

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, gerçekleştirdiği devrimlerle bizi uygar dünyanın bir parçası yapan eşsiz devlet adamı, ölümsüz insan  Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 76. yılında saygı ve minnetle anıyoruz.”