Kdz. Ereğli Bozhane’deki balıkçı lokantalarının gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Uzun yıllardır ilçe halkı ve ilçeye dışarıdan gelenlere hizmet veren balık lokantaları ruhsatsız olsalar da amaç “kamu yararı” olduğu için çalışmalarına izin verilirken, son yıllarda yaşanan mühürleme ve kapatma kararlarının kurbanı bu sosyal yaşam alanları oldu. Sonuçta denize karşı balık yeme keyfini yaşayan halkın cezalandırılmasına yol açan kararlarla adeta hizmet veremez duruma düşürülen lokantalarda en son olarak sundurmalar söktürülmüştü. En son gelen kararda ise bu alanlarda alkol satışının kesinlikle yasak olduğu bildirilerek, işyeri sahipleri “mühürleme” kararıyla karşı karşıya kaldılar.

Belediye ekiplerinin “biz mecburuz” sözleriyle olaydan ve gelişmelerden duydukları rahatsızlıkları açıkça dile getirdiği kararda, “lokanta olarak faaliyet gösteremezsiniz” denildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nden gönderilen kararda, “çiğ balık satış dışında lokanta olarak faaliyet gösteren işyerinizi Balıkçı Barınakları yönetmeliği gereğince 28.05.2015 tarihine kadar çiğ balık satış yeri uygun hale getirmediğiniz takdirde işyerinizin giriş kapılarının mühürlenmek suretiyle kapatılacağı tarafınıza tebliğ olunur” denildi.

Balık lokanta sahipleri bu karar üzerine Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a giderek “biz ne yapacağız?” sorusuna yanıt aradılar. Belediye Başkanının da kendisine gelen emirleri tebliğ etmek zorunda kaldığını söyleyerek emirlere uymaktan başka seçenek bulunmadığını ifade ettiği öğrenildi.

Görüşlerini aldığımız balık lokantalarının sahip ve çalışanları ise bu alanda hizmet verirken içkili servis yapmadıklarını belirterek, çaresizliklerini kime anlatıp da çözüm arayacak kapı aradıklarını dile getirdiler.