Eğitim-İş Kdz. Ereğli Temsilcisi Hülya Çaylaksevdi Türkiye’yi ayağa kaldıran Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın ve onlar ne derse biat eden bakanlarının hemen her gün kadını itibarsızlaştıran, aşağılayan ifadelerine hep birlikte tanık oluyoruz” dedi.

Çaylaksevdi “Özgecan için ADALET istiyoruz” çağrılı açıklamasında şöyle dedi”                                      

“AKP’nin “Yeni Türkiye’si; kadını sadece aile içinde var etmeye çalışan, kahkahasını yasaklayan, hamile iken eve kapatmayı uygun gören, bir kişinin annesinin diz kapağından dahi tahrik olabileceğini utanmadan söyleyen, kaç çocuk ve nasıl doğuracağına karar veren, 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenmeyi fetva verir gibi açıklayabilen, kızlı erkekli okumayı tahrik edici bulan ve yasaklamaya kalkan, nasıl giyineceği konusunda hükümler koyabilen bir anlayışı topluma dayatmayı, yaşamda uygulanabilir kılmayı kendine görev edinmiştir. Öğrenci evlerinde kızlı erkekli kalınıyor yalanları ile ülkemizin geleceğini inşa eden üniversite öğrencilerimize gerici zihniyetin topluma karşı yaratmaya çalıştığı algıyı görmekteyiz.

Ülkemizde ne yazık ki kadına şiddet gündelik hayatın bir parçası haline gelmiş özellikle son 13 yılda kadın cinayetleri katlanarak artmıştır. Bu süre zarfında kadına yönelik şiddet % 1400’lere çıkmış, buna karşın, kadın cinayetlerinden yakalanıp yargılananların ancak 3’te biri cezalandırılmıştır. Yapılması gereken; hiç vakit kaybetmeden koruma kanununu hayata geçirmek, şiddet gören kadınların korunmasındaki bürokratik engellerin tamamını kaldırmak, kadın katillerine asla indirim uygulamamak, hafifletici sebep aranmadan caydırıcı cezalar verilmesini sağlamaktır.

Tarsus’ta yaşanan vahşetle; ailesinin, arkadaşlarının, öğretmenlerinin elinden hunharca alınan Özgecan’ınımızın katili ve bu canavarlığı yaratanlar, toplumu ve eğitim sistemimizi her geçen gün gericileştiren siyasi politikalardır. Yaşam alanlarımızın tüm dinamiklerini hurafeler üzerine kuran, eğitimi gerici anlayışa teslim eden bu politikalardan derhal geri dönülmelidir.

Eğitim-İş olarak; Özgecan Aslan'a tecavüz edip, yakan genç yaşta aramızdan alan katillerin Türk Ceza Kanunu’nun en ağır hükmü ile cezalandırılmasını istiyoruz. Bir daha Özgecan’larımızın elimizden alınmaması için Adalet Bakanlığı’nı, İç İşleri Bakanlığı’nı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nı, TBMM Genel Sekreterliği’ni, TBMM’de görevli tüm milletvekillerini acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen üç genç için ABD başkanı Barack Obama’ya “Biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz. Halk bize oy verirken benim can güvenliğimi sağlayacaksın diye oy veriyor” şeklinde seslenen Recep Tayyip Erdoğan, kendi ülkesinde yaşanan bu cinayetle ilgili siyasi sorumluluğunu yerine getirmelidir.

Yüreğimizde unutulmaz yara açan, geleceğe umutla bakan masum gözleriyle hafızamıza yerleşen Özgecan’ımızı vahşice katleden canileri yaratan ve çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin diyerek dalga geçen anlayışla, bu katliamları önlemeyen sistemle, kadın cinayetlerine karşı kör olan adalet sistemi ile mücadelemiz devam edecektir.”