Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Çay, ‘Engelli vatandaşlarımıza gösterilen ilgi ve destek sosyal devlet anlayışı ve çağdaşlık ölçülerinden en önemlilerinden biridir’ diyerek, insanların bu konuda duyarlılık göstereceğine inandığını ifade etti.

Açıklama şu şekilde:  

“3 Aralık günü Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı kararla “Dünya Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir. 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi toplumsal farkındalığın arttırılması açısından önemli bir gündür.

Engelli vatandaşlarımıza gösterilen ilgi ve destek sosyal devlet anlayışı ve çağdaşlık ölçülerinden en önemlilerinden biridir. Bu nedenle devletimiz  “Hiç kimseye bedensel ve zihinsel özürleri nedeniyle ayrımcılık yapılamaz” ilkesi doğrultusunda fırsat eşitliğinin sağlanması iş hayatı ve sosyal hayat açısından önemli adımlar atmıştır. Özürlüler kanunu ve yapılan son anayasa değişikliği ile birlikte engelli vatandaşlarımıza hak ettiği değeri ve desteği sağlamış, böylece engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının önü açılmıştır. Ülkemizde engellilerin sağlık, istihdam, eğitim ve evde bakım gibi temel hizmetlerin sunumunda önemli aşamalar kaydedilmiştir.

Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve onların hayatlarını kolaylaştıracak önlemleri almak toplumsal vazifedir. Halkımızın bu konuda duyarlılık göstereceğine inanıyorum. Bu duygu ve temennilerimle tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor sağlık ve esenlik diliyorum.”