4 Aralık Dünya Madenciler Günü tüm ülkede etkinliklerle kutlanıyor.

Madencilik, tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olmuştur. Bu uğurda hayatını kaybeden maden şehitlerinin de anıldığı mesajlarda şu görüşlere yer verildi:

 

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘04 Aralık Madenciler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Uysal’ın mesajı şöyle:

“Dünyanın en zor ve en anlamlı mesleğini yaparak, yeraltı kaynaklarımızı insanlığın ve ülkemizin hizmetine sunan, yerin binlerce metre altında, her türlü zorluklara karşı alın teri dökerek, emek mücadelesi veren ve bu uğurda canlarını veren maden emekçilerine olan vefa borcu asla ödenemez.

4 Aralık Dünya Madenciler Gününün; tüm işçilerimiz için can güvenliği korkusu olmadan, iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmış madenlerde insanca koşullarda çalışmalarına vesile olmasını dilerim.

Bu uğurda hayatını kaybeden maden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, hayatta olan tüm madencilere sevdikleriyle birlikte; sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum.”

 

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖZBAKIR

 

4 Aralık tarihi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de "Dünya Madenciler Günü" olarak kutlanmakta olduğundan Zonguldak AK Parti Milletvekili Hüseyin ÖZBAKIR yaptığı basın açıklamasında ;

Dünyanın tartışmasız en zor mesleğinin günüdür. 

Madencilik, tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olmuştur. İçinde bulunduğumuz yüzyılda yeraltı kaynakları insanın yaşamını sürdürülebilmesi ve refah düzeyinin yükselmesi bakımından belirleyici olmuş ve gelecekte daha da belirleyici olacaktır. Bu bakımdan, madencilik sektörü dün olduğu gibi bugün de uluslar için vazgeçilmez konumunu sürdürmektedir. Türkiye ise maden bakımından zengin doğal kaynaklara sahip olan nadir ülkelerden birisidir. Türkiye’nin gelişmesi  için madenlerin üretime alınması ve bu yolla sanayinin ham ve ara madde ihtiyacının karşılanması gerekmektedir.

 

Çoğunlukta enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılan madenlerin yer altından çıkarılması oldukça tehlikeli ve meşakkatlidir. Yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluk altında doğayla mücadele ederek üreten madencilere, toplumun vefa borcu bulunmaktadır. Her vardiya başında “selametle” diye uğurlanan, maden ocaklarının girişinde “selametle” ve “uğur ola” yazan, çıkışta birbirlerine “geçmiş olsun” diyen, başkalarının da onları “geçmiş olsun” diye selamladığı başka bir meslek yoktur.

 

Maden kazalarında yaşamını yitiren maden mühendislerini ve tüm maden çalışanlarını bir kez daha saygıyla anıyorum. Daha güzel ortamlarda ve neşeyle kutlanabilmesi  temennisiyle bütün Maden Mühendislerinin ve maden çalışanlarının Dünya Madenciler Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 
AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR

 Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

 Adalet Kalkınma Partisi (Ak Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Madenci kardeşlerimiz zor şartlar altında alın teri dökerek, emek mücadelesi vermektedirler. Evlerine götürecekleri ekmek için mücadele ederek yeraltı kaynaklarımızı insanlığın ve ülkemizin hizmetine sunmaktadırlar. Hükümetlerimiz döneminde Madencinin ve madencilerimizin hak ettiği değeri alabilmeleri için her türlü çalışma yapılmıştır. Mevcut madenlerimizde gelişen ve değişen  teknoloji imkanlarından faydalanılarak; işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili tedbirler arttırılmıştır. Maden ocaklarımıza etkin denetim sıklığı getirilmiş ve çevreye duyarlı madencilik anlayışı benimsenerek bu çalışmalar özendirilmiştir. Madenci kardeşlerimizin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi ve iş kazalarının önüne geçilmesi için hiçbir iktidar döneminde yapılmayan düzenlemeleri yaptık. Bir daha böyle  elim hadisenin yaşanmaması için de süratle yapılması gerekenler, tekrardan düzenlenmesi gereken ne varsa yapıyoruz ve yapacağız. Bu noktada işverenlerimizin de  ciddi sorumlulukları vardır. Sorumluluklarını yerine getirip getirmediklerinin takipçisi olduğumuzu da bilinmesini isterim. Bu vesile ile maden kazalarında şu ana kadar yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Halen çalışmakta olan kardeşlerimize Allah’tan kazasız belasız işler temenni ederim. Madenci kardeşlerimizin ve Şehit Madenci Ailelerinin her zaman yanındayız. Ülkemiz Madencilerinin ve tüm Dünya Madencilerinin Dünya Madenciler Günü’nü kutlar” dedi.