Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sürekli Eğitim Merkezi ile Engelsiz BEÜ Koordinatörlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen "Engelsiz Üniversite Eğitimi" kapsamında eğitim gören 33 engelli için mezuniyet töreni düzenlendi.

BEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi'nde bir gün boyunca eğitim gören 50 engelli, üniversitenin spor salonunda düzenlenen mezuniyet törenine katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, konuşmasında, projeyi uygulamaya koyarak engelli bireylerin üniversite eğitimlerine dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Projeyi dördüncü kez uygulayıp, engelli bireylerin üniversite eğitimlerine dikkati çekmek istediklerini ifade eden Özer, şöyle konuştu:

"Engelli kardeşlerimizle ilgili üniversite olarak yıl boyu yaptığımız tüm organizasyonlara ilave olarak bu konuda bir günlük de olsa bir eğitim programıyla katkıda bulunmayı, onları üniversitemizle buluşturmayı amaçladık. Eğitim-öğretim süreçlerine değişik nedenlerle dahil olamamış engelli kardeşlerimizin yüksek öğretimi tanımalarını ve üniversitede bir günlük eğitim almalarını amaçladık. Projeyi başarılı bir şekilde tamamlamış olmaktan kıvanç duyuyoruz. Onların yüzünde görmüş olduğumuz gülümseme ve sevinç bizim için çok değerlidir."

Mezun öğrencilere belgeleri, Prof. Dr. Özer ve protokol üyelerince tarafından dağıtıldı.

Mezuniyet belgelerini alan bazı öğrencilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. 




Bu sırada belgesine alan Serpil Baytar, annesine, "Anne aldım. Annecim aldım” diyerek sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Tören, geleneksel kep atma merasimiyle sona erdi.