Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar ve beraberinde Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve Eğitim Bir-Sen Üniversite Temsilcisi Erdoğan Başar ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i ziyaret ederek, üniversitede yeni başlayan eğitim-öğretim yılının BEÜ’ye ve Zonguldak’ hayırlı olması temennisinde bulundu.
Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, ziyarette yaptığı konuşmada, “Şehirlerin büyümesinde ve kültürel zenginliliğinin artmasında üniversiteler çok önemli bir rol oynuyor. Bu bağlamda Bülent Ecevit Üniversitesi, son yıllarda gösterdiği performansla şehrin ekonomik ve kültürel zenginliğinin artmasında Zonguldak’a büyük katkı sağlıyor. Bu gelişmelerden Memur-Sen olarak büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Zonguldak’ın sadece TTK’ya bağlı bir şehir olmaktan kurtularak, üniversite ve turizm merkezli bir büyüme trendine girmesi gerektiğini belirten Aşkar, bu yıl üniversiteye 6 bin yeni öğrencinin kayıt yaptıracak olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, başarılı çalışmalarından dolayı Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür etti.
Memur-Sen heyetinin yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. Mahmut Özer de, şehre ekonomik ve kültürel katkı vermekten dolayı mutlu olduklarını, 2014 yılında sağlık alanında Kanser Tarama Merkezi, Diyabet ve Obezite Merkezi ve Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitelerinin faaliyete geçeceğini, ayrıca 2014 yılından itibaren üniversite çalışanlarına servis uygulamasının yeniden başlayacağının müjdesini verdi.