Son Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz anısına düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenler Çanakkale’ye giderek Kaçmaz’ın heykelini yerinde gördü.

Araştırmacı Dünya Barış Elçisi dünyanın en yaşlı son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz, gezi ile ilgili verdiği bilgide “Bu güne kadar yaptığım en iyi duygulu Çanakkale Gezisiydi” diyerek gezi için katkı verenlere teşekkür etti.

Kaçmaz, “Benim Askerlerim, Benim Çocuklarım, Öğretmenlerim, Burası yeryüzünün en büyük şehitliği. Burası dünyanın yenilmez ordularının en büyük dersini aldığı açık hava mektebi. Sizler okullarınızdan diplomalarınızı almış olabilirsiniz ancak buraları gezmeden mezun oldum diyemezsiniz. Ben sizin başöğretmeninizim. Nerelerdesiniz? Der gibi duymuyor musunuz. Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize tahsilim, hududum ne olursa olsun, en evvel her şeyden evvel Türkiye’nin istiklaline, kendi benliğine milli ananelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir. “Tertemiz, helal süt emmişlerin kanıyla yazılmış destancı beldeden davet var bekleniyorsunuz. “Mustafa Kemal Atatürk.” En iyi yatırım çocuklara yatırımdır. En iyi eğitim Çanakkale Şehitliklerinde yapılır” dedi.

Kaçmaz, katkı verenlere teşekkür ederek, “Bize bu imkanı sağlayan Ereğli Belediye Başkanı Oprt.Dr. Hüseyin Uysal’a çok teşekkür ediyorum. Canab-ı Allah kalbinde ne varsa onu versin. Başarılar diliyorum. Dereceye giren öğrencileri yetiştiren ve öğretmenlere, gösterdikleri özen için teşekkürler, beni hiç üzmediler. Başarılar diliyorum. Bu güne kadar yaptığım en iyi duygulu Çanakkale Gezisiydi. Bizi Çanakkale’ye götüren Buraktur firmasının sahibi Hüseyin Bey’e, Rehber Ali Öztaş’a yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bana yardımcı olan öğretmenlere ve Kdz.Ereğli Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gezi Programı: Antik kenti gezme ve resimlerin çekilmesi, Troia Antik kentin gezilmesi, Çimenlik Kalesi, Boğaz Kumandanlığı Deniz Müzesi ve Nusret Mayın Gemisinin gezilmesi, Çanakkale kentinin gezilmesi, Çanakkale Valiliğine ziyaret, 57 Piyade Alayı Şehitliğinde bulunan Ereğlili dünyanın en yaşlı ve son Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz anıtının önünde Turgut Kamaz’ın konuşma yapması ve resim çekilmesi, Çanakkale Destanını Tanıtım Merkezinin gezilmesi, Alçıtepe özel müzesinin gezilmesi ve resim çekilmesi, Çanakkale Şehitler Abidesinin gezilmesi, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri Ezo Nur Gümüş, Ömer Yılmaz ve Binnur Topaloğlu’nun İstiklal Marşı’nı okuması, duygusal anların yaşanması, Bigalı Atatürk Evi Müzesinin gezilmesi ve resim çekilmesi.