MHP Kilimli Belediye Başkan adayı Hülya Akdeniz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir’i ziyaret ederek ÇATES konusunda destek verdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kilimli ilçesi Belediye Başkan Adayı Hülya Akdeniz ve ilçe teşkilatı, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir’i ziyaret etti. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir’in ÇATES satışında yerli kömür kullanılması şartı konulması çabasını takip ettiklerini ifade eden Başkan adayı Hülya Akdeniz, “Bugün TSO Başkanı, Zonguldak’ın değerli iş adamlarından sayın M. Salih Demir’i ziyarete geldik. Kendisi bizim çok değerli bir büyüğümüzdür. Zonguldak’a yaptığı büyük hizmetler asla ve asla bilinmezlikten gelinemez. Kendileri Demir Gruplar olarak Zonguldak’ta çalışıp Zonguldak’ta büyüyüp, Zonguldak’ta yaşayıp, Zonguldak’a hizmet etmiş bir aileler. Bu yönden sizlere çok fazla önem verdiğimi öncelikle söylemek istiyorum.  Çünkü Zonguldak’ta yaşayıp Zonguldak’a hizmet etmek benim için çok önemli. Zonguldak’ta ki gençleri burada istihdam edebilmek benim için çok önemli. Son dönemde yaşanan ÇATES olayı ile ilgili özellikle sizlere destek vermek amaçlı ziyarete geldik.  ÇATES Zonguldak’ın son kalesi olarak kaldı. Bunu da hepimiz biliyoruz. 
Ama burası eğer bir başkasının eline geçtiği takdirde Zonguldak’ta işsizlik oranının ne dereceye geleceğini hepimiz tahmin edebiliyoruz. Şimdi birlik beraberlik zamanının geldiğine inanıyorum. Ve burada Zonguldaklı iş adamlarına ÇATES’in verilmesinin gerekli olduğun düşünüyorum. Çünkü ne olursa olsun burası Zonguldak  için çok önemli. 
Eğer yerli kömür kullanılmazsa küçük kömürcüler de burada bitecek. İşsizlik bir hayli artar, son zamanlarda küçük ocaklara yapılan operasyonlarla yaşanılan sıkıntılar zaten ortada. Ama bugün çok büyüğü bizleri bekliyor. 
Bizler iktidar partisinin biraz daha duyarlı olması gerektiğin düşünüyorum. Gerçekten birlik ve beraberlik zamanı olduğuna inanıyorum. Bütün partilerin kişisel çekişmelerini bir tarafa bırakıp, Zonguldak’ta yaşayan herkesin kişisel çekişmelerini bir tarafa bırakıp artık burada bu taşın altına hepimizin elimizi koymamız gerektiğine inanıyorum. Gelin ÇATES için birlik olalım. Gelin ÇATES için beraber olalım. Buranın kesinlikle ve kesinlikle Zonguldaklı iş adamlarına bırakılması için ve buradaki Zonguldaklı gençler için birlik ve beraber olalım” şeklinde konuştu. 
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir ise Zonguldak TSO’yu ilk ziyaret eden Başkan adayı olduğuna dikkat çekerek, “Öncelikle ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Zonguldak belediye başkan adaylarının içinde bizleri ziyaret eden ilk sizsiniz. Bu yüzden ayrıca teşekkür ediyorum. TSO Zonguldak’ın ticaretine yön veren bir kurumdur. 
Tabi sizin gibi aday arkadaşlarımın da gelip fikir alış verişinde bulunması bizleri onurlandırır ve gurur verir. Kilimli’ye gelince, Zonguldak’ın eski beldelerinden ve yeni ilçesinden bir tanesi, Kilimli’de olacak olan yeni belediye başkanı, Kilimli için ne kadar önemliyse Zonguldak için de önemli. Zonguldak için ne kadar önemliyse bizim için de çok önemli. Çünkü benim oturduğum ev şahsen Kilimli’de.
Bunun için Kilimli’nin ufkunu açacak Kilimli’yi ileri taşıyacak bir insanın olmasını önemsiyorum. Ancak tabi ki bu günkü şartlarda bir bayan olarak sizin çıkmanız büyük bir cesaret. Bunun için de sizi tebrik ediyorum. Çünkü erkekler pek kadınlar yönünden yönetilmek istemez ama bayanın başarılı olması için erkeklerin bayanlara destek vermesi gerek. İnşallah başarırsınız. Allah sizin yolunuzu açık etsin. Biz sizin için elimizden gelen neyse yaparız. Yapacağımıza da emin olabilirsiniz” dedi.