İşçi Partisi (İP) Zonguldak İl Başkanlığı, özelleştirme kapsamındaki Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES) için Çatalağzı beldesinde kahvehane toplantısı düzenledi. Çatalağzı halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya konuşmacı olarak Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ÖDTÜ) Öğretim Üyesi, İP İşçi Sendika Bürosu Başkanı ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Yıldırım Koç, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Volkan Türkyılmaz ve İP Merkez Karar Kurulu Üyesi (MKK) ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Mehmet Akkaya katıldı. Toplantıyı, İP Çatalağzı Belde Başkanı Remzi Demirci yönetti. 
Enerji-İş Sendikası Genel Başkanı Volkan Türkyılmaz, yaptığı konuşmada, şu görüşlere yer verdi:
“ÇATES’e yönelik saldırı; emeğe, cumhuriyete ve vatana yönelik bir saldırıdır. ÇATES, vatandır. Çünkü elektrik üretirken kömürü, suyu, limanı, denizi her şeyi ile bu vatanın doğal kaynaklarıdır. Bu anlamda ÇATES, vatanın bir özetidir. Ayrıca ÇATES’in arkasında devasa bir üretim aşaması var. Bu da kömürdür. Ve bu kömürü de sadece Zonguldak havzasındaki kömür ocaklarından elde ediyor. ÇATES’in özelleşmesi halinde TTK’nın da ciddi darbe alacaktır. Ama ÇATES, aynı Yatağan işçisi gibi direnecektir, buna inanıyoruz. Hükümet bu özelleştirmeyi yapamayacaktır. Enerji-İş olarak, biz buraya size destek olmaya gelmedik, bire bir kol kola bu mücadeleyi birlikte yapmaya geldik.”
Ardından söz alan ÖDTÜ Öğretim Üyesi, İP İşçi Sendika Bürosu Başkanı ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Yıldırım Koç da, “Bu işyerinde son verilere göre 452 taşeron işçisi çalışıyor. 339 kişi de kadrolu olarak çalışıyor. Kadrolu arkadaşlar, özelleşme halinde işten çıkarılacaklar. 4/C statüsünde, başka kamu kurum ve kuruluşlarda geçici personel adıyla işçilerin sahip olduğu halkların önemli bir bölümünden mahrum bırakılacak şekilde aktarılacaklar. Teke de bunu hepimiz gördük. ÇATES, hangi kömürü kullanıyor? Türkiye Taşkömürü’Kurumu’nun (TTK) koklaştıramadığı kömürü kullanıyor. Özelleştiği anda ithal kömüre geçilerek, TTK işletmelerinde çalışan arkadaşlarımızda işsiz kalacaklar. İşçi, işsiz kaldığında Çatalağzı esnafı da bundan zarar görecek. Bugün, özelleştirme uygulamaları emperyalizmin Türkiye’yi parçalama, bölme, zayıflatmak için dayattığı bir politikadır. Ve ne yazık ki, birçok iktidar ve siyasi parti özelleştirmecidir. Devletçilik bu anlamda, çeşitli eksiklikleri olsa da, ülkemizin, milletimizin çıkarları doğrultusundadır. Ve AKP iktidarı, ciddi bir iktisadi çöküş içindedir. Emperyalizm yanlısı uygulamalarıyla devleti çökertirken, bir mali kaynak olarak özelleştirmelere sarılmış durumdadır. Buna hep beraber karşı çıkmamız gerekiyor” dedi.  
İşçi Partisi MKK Üyesi ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Mehmet Akkaya ise, “Kamu sektörünün çökertildiği yerlerde, mafya, uyuşturucu ve kaçakçılık hakim olmuş durumda. Seydişehir’de de böyle, Diyarbakır’da da... ÇATES de özelleştiği anda, Çatalağzı bölgesi bu örneklerle karşı karşıya kalacaktır” diye konuştu.