Gece boyunca devam eden sağanak yağış sonucunda Kdz. Ereğli'nin Çaylıoğlu bölgesinde sel felaketi yaşandığı ve köprünün yıkılarak ulaşımın kapandığı gibi; karakol başta olmak üzere bir çok evin sel altında kaldığı gazetemize gönderilen "imdat" mesajları ile öğrenildi.

İlçe Kaymakamının da 07.45 sıralarında ilçe Orman İşletme Müdürlüğü aracıyla sel bölgesine hareket ettiği ve selin yarattığı hasar ile ilgili çalışmalara başlanacağı bildirildi.

Sel felaketi ile ilgili olarak can ve mal kaybı konusunda kesin bir bilgiye ulaşılamazken, gazetemize gönderilen ihdat mesajında bir çok evin yıkıldığı öne sürülüyor.

Geceden buyana devam eden yağışlardan dolayı elektrikler kesik olduğundan bölgeden haber alınamıyor.

08:58

Kdz Ereğli den iş makinaları tırlara yüklenerek olay yerine hareket etti. An itibarıyla Kepez İstikametinde ilerliyorlar,

Erdemir'den de itfaiye ve pompalar sevk edildi. Delihakkı istikametindeler,

09:10

Kızılcapınar mevkiinde taksi içinde selde sürüklenen insanlar, Ereğli Belediyesi ekiplerince kurtarılmaya çalışılıyor.

09:25

Araçtaki 3 kişi jandarma ve Kdz Ereğli İtfaiye ekiplerince sağ olarak kurtarıldı. 48 SJ 528 plakalı araçtaki şahısların TTK Kozlu maden emeklisi ve maden hastası Bedir Arı (80 yaş), oğlu Ramazan Arı ve gelini Zeliha Arı olduğu ve Babaları Bedir Arı yı Kdz Ereğli Devlet Hastanesi Acil'e getirmek üzere yola çıktıkları bildlrildi,

09:45

Çaylıoğlu nun çay mahallesinde bir evin çatısında çok saıda insan kurtarılmayı bekliyor. Ekipler kurtarma işlemleri için seferber olmuş durumda.

Ormanlı,Çiğdemli, Alaplı bölgelerinden de sel haberleri geliyor,

09:57

Yeni yapılan köprü, Ormanlı yönüne açık olmasına rağmen sel tehlikesi nedeniyle köprü çıkışı-Kızılcapınar arası Jandarma tarafından trafiğe kapatıldı,

Çaylıoğlu ulaşımı, Kızılcapınar önündeki eski köprüden verildi.

Ancak, köylüler bu köprünün daha önce ağır araçlara kapatıldığı ve yıkılabileceği konusunda yetkilileri uyarıyor.

10:35

Çaylıoğlu-Devrek ana köprüsü yıkılma tehlikesi sebebiyle trafiğe kapatıldı.Kdz.ereğli Belediyesi iş makiniları, itfaiyesi ve ambulanslar(112) olay yerinde hazır bulunmaktadır.

10:40

Selden Ormanlı bölgesinin de büyük hasar aldığı, Çiğdemli köprüsünün selde sürüklenen bir kamyon ve parçaları nedeniyle tıkandığı, jandarma ve köylülerin tıkanıklığı açmak için birlikte çalıştıkları bildirildi.

10:50

İlçe kaymakamı İbrahim Çay, Çaylıoğlu bölgesindeki incelemelerini tamamlayıp, Ormanlı bölgesine geçti.

11;04

Midili Park'ın çatısında 3 kişi , Göleviç Mahallesinde derenin karşısındaki tavuk çiftliğinin çatısında 6 kişi kurtarılmayı bekliyor.

Zonguldak ve yakın bölgelerden de iş makinaları ve takviye ekipler olay yerlerine yardım için gelmektedir.

11:23

Midilli Parkın çatısında mahsur kalan 3 garson, AFAD ve Kdz.Ereğli Belediyesi ekipleri tarafından bot la kurtarıldı.Erdemir'e ait ambulanslarla Kdz.Ereğli Devlet hastanesine götürülmektedir.

11:53

Çaylıoğlu'nda bina çatısında mahsur kalan 3 kişi ve bina içinde mahsur kalan 8 kişi, Kdz Ereğli Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.

12:08

Göleviç Mahallesinde mahsur kalan 4 ü kadın 2 si çocuk 6 kişi, Kdz.Ereğli Belediyesi ve Erdemir ekiplerince bot la kurtarıldı.

12:30

Sağanak yağışın zaman zaman durmasının, su seviyesinde 40 cm lik bir azalma sağladığı bildirildi.

12:55

Yaraşlı'daki asma köprü su seviyesinin  altında kaldı.

13:00

Yaraşlı bölgesi, Gülüç ırmağı boyunca seralar sular altında kalmış olup, ırmağa yakın binalar boşaltılmaktadır.

13:10

OSB yolundaki ana köprü de geçişe kapandığından Yaraşlı köyündeki tüm halk mahsur kaldı.

*Fotoğraf yeni gönderildi.