Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı'ndan (DKIV) yapılan yazılı açıklamada; Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında AB hibe desteği ile yürütülen “Çevre için Medya ve İletişim Ağı” proje çalıştaylarının tamamlanmasının ardından Almanya’da  buluşma gerçekleştirildiği belirtildi. Vakıf,  proje kapsamındaki çalışmalarla ilgili, belgesel ve kitap hazırlandığını açıklayarak toplumun her kesimi ile iletişime hazır olduklarını bildirdi.


 
Almanya’da gerçekleştirilen çalıştaya Gazetemizden Eyüp Bektaş’ta katılmış ve dönüşünde de 7 bölümlük bir dizi yazı yayımlamıştı.



DKIV’in yazılı açıklaması şöyle:

 

Sırasıyla Zonguldak, Sinop, Artvin, Ordu ve Trabzon'da gerçekleşen Karadeniz çalıştayları, ulusal ve yerel medya çalışanları ile aktivistler, akademisyenler, bölgenin çeşitli STK’larından temsilciler ve yerel medya kuruluşlarının bir araya gelmesini sağlamıştı. 5 güne yayılan Almanya Çalıştayı kapsamında ise, Türkiye'deki çevre gündemine alternatifler sunulurken sık sık örneklenen ülke deneyiminin somut örnekleri yapılan gezilerle gözlemlenmiş oldu. Detmold şehri ve çevresindeki tesislere yapılan gezilerin yanısıra, Karadeniz çalıştaylarına katkı sunan gazetecilerin Almanya'daki uzman, aktivist ve STK temsilcileriyle bilgi paylaşımında bulunduğu söyleşiler de çalıştaya damgasını vurdu. 

 

Belgesel ve kitap hazırlık süreci devam ediyor 

 

Çalıştaylar boyunca toplumsal dinamiğin, çevre gündeminin şekillenmesine nasıl ve hangi araçlarla etki edebileceği konusunda oldukça kapsamlı bir bilgi/deneyim paylaşımı yaşandı. İlgilenen herkesin bu paylaşımlardan faydalanabilmesi adına proje kapsamında atılacak diğer adımlar ise oluşturulan web sitesi, belgesel ve kitap hazırlanması olacak. Yapılan konuşmalar ve yürütülen tartışmaların çalıştaylar süresince kayıt altına alınması, çevre gündemine dair doğru takip ve doğru katkı sunmayla ilgili yol gösterici nitelikte olması beklenen bu belgesel ve kitabın hazırlanmasına büyük katkı sunacak. Hazırlık tamamlandığında ise her iki çıktıya da ücretsiz bir şekilde cevreicinmedyaveiletisim.org adresinden ulaşılabilecek ve ilgili kişilere ulaştırılacaktır. 

 

Şimdiye dek yerellerdeki gelişmeleri mümkün olduğunca çok ön plana çıkaracak bir şekilde dünyadaki ve Türkiye'deki çevre gündemine ışık tutmaya çalışan projenin web portalı http://www.cevreicinmedyaveiletisim.org, takipçilerinin de katkısını bekliyor. Bunun için portalda yer almasını istediğiniz haberlerin yanı sıra kendi hazırlamış olduğunuz ve daha çok duyuru yapmak istediğiniz haber metinlerini de http://www.cevreicinmedyaveiletisim.org/haber-gonder/ adresi aracılığıyla iletebilirsiniz.