Yaşanabilir Zonguldak Platformu Sözcüsü Kadir Orhan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hizmete sunduğu “ALO 181 Çağrı Merkezi” hakkında açıklamalarda bulundu. Orhan, “Alo 181 Hattı’ndan, kentsel dönüşüm, çevre sorunları, hava, su, toprak kirliliği, radyoaktif kirlilik, çevresel etki değerlendirme ve tabiat varlıklarıyla ilgili merak edilenler, 24 saat kesintisiz öğrenilebiliyor” dedi.
Orhan, yazılı açıklamasında, şunları söyledi:
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapmış olduğu çalışmalardan biri olan Alo 181 Çağrı Merkezi, 2 Nisan 2013 tarihinde hizmete girdi. Bizler de çevreye duyarlı Zonguldak halkının bu konuda bilgilenmesini ve gerekli gördüğü bilgiye rahatlıkla ulaşabilmesini sağlamak amacıyla bu hattı kullanımından yanayız. Alo 181 Hattı’ndan, kentsel dönüşüm, çevre sorunları, hava, su, toprak kirliliği, radyoaktif kirlilik, çevresel etki değerlendirme ve tabiat varlıklarıyla ilgili merak edilenler 24 saat kesintisiz öğrenilebiliyor. Ülke genelinde 6,5 milyon binanın elden geçirileceği afet riski altındaki alanların dönüşümüyle ilgili sorulara da bu hattan yanıt bulunabiliyor. Riskli yapı, riskli alan ve rezerv alanı gibi konularda bilgi alınabilecek hat, dönüşüm sırasında yaşanan problemlerin ve şikayetlerin Bakanlığa iletilip, çözüm yolu aranmasına da imkan sağlanıyor. Ülke genelinde 6,5 milyon binanın elden geçirileceği afet riski altındaki alanların dönüşümüyle ilgili sorulara da bu hattan yanıt bulunabilecek. 
Riskli yapı, riskli alan ve rezerv alanı gibi konularda bilgi alınabilecek hat, dönüşüm sırasında yaşanan problemlerin ve şikayetlerin Bakanlığa iletilip, çözüm yolu aranmasına da imkan sağlayacak. 
Bu hattan 24 saat çevre ile ilgili her türlü şikayetinizi yapabilir ve öğrenmek istediğiniz her bilgiye ulaşabilirsiniz. Sizin şikayetlerinizi ve de öğrenmek istediklerinizi sisteme yükleyen görevliler ilgili yerlere bunları iletip en kısa zamanda size dönülmesini sağlayacaktır. Bu sayede gereksiz yere bilgi kirliliğinin önü kesilmiş olacaktır. Halkımızın gereksiz bilgi kirliliğinden kurtulup bu hattı kullanması doğru bilgilere ulaşım için gereklidir.”