Devrek’te kapanan taburun yerine cezaevi yapılmasına karşı çıkmak amacıyla esnaflar ve sivil toplum örgütleri bir araya geldi. Meftun Taslak, Emre Ocakçıoğlu ve Mehmet Emirza tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Devrek Ticaret ve Sanayi Odası önünde toplanan esnaf ve sivil toplum örgütlerine, CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç da destek verdi.
Eylemciler adına Mehmet Emirza açıklamada bulundu. Devrek’e cezaevi açılmasını istemediklerini belirten Emirza, “Biz Devrekliler olarak kapanan taburun yerine cezaevi yapılmasını istemiyoruz. ‘Tabur gitmeyecek’ dediler, ama gitti. Biz uyuduk. Kimse bize net bir cevap vermiyor. Bu Devrek için bir adım olsun, ama bu şekilde kalmasın. Mutlaka devamı gelmeli. Cezaevinin ilçemiz hiçbir getirisi olmaz, daha da zararı olur. Devrekliler olarak bir araya gelerek ‘Cezaevi İstemiyoruz Platformu’ oluşturmalıyız. Devrek hepimizin. Bu birlikteliğin devamını getirmek ve Devrek’e sahip çıktığımızı belirtmek için 14 Ocak 2014 Salı günü saat 14.00’de Cumhuriyet Alanı’nda toplanacağız. İlçemize sahip çıkmak isteyen tüm halkımızı eylemimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Devrek Ticaret ve Sanayi Odası önünde toplanan kişileri bilgilendiren Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekayi Bükrü de, “Bir yeri harekete geçirecek olan en önemli kuruluş üniversitedir. 2007’de bir fabrikamız kapandı, ama yerine bir şey yapılmadı. Biz de Devrek Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak ilçemizde açık cezaevi istemiyoruz. Bizim taburun yeri ile ilgili düşüncelerimiz var. Akıllı hareket etmeliyiz. Devrek hepimizin. Devrek’e hepimiz sahip çıkmalıyız” dedi.