CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve beraberindekiler  ramazan ayının başlaması dolayısıyla ile, ilçe Müftüsü Mustafa Erkan’ı makamında ziyaret ettiler. Kartal buradaki konuşmasında;  İslam dünyasında 11 ayın sultanı olarak görülen Ramazan ayının  herşeyden önce ibadet ayı olmakla birlikte aynı zamanda barışın, kardeşliğin, hoşgörünün ve paylaşmanın da en başta tutulduğu bir kültür olduğunu belirterek şöyle dedi:

 

“Ancak ne var ki bu gün dünyamızda özellikle de İslam coğrafyasında kan, barut, acı ve gözyaşıyla birlikte kardeşin kardeşi öldürdüğü bir gerçeği yaşıyoruz. Dileğimiz bu ramazan ayı tüm insanlığa, İslam dünyasına,  Müslümanlara barış, huzur ve kardeşlik getirsin. İslam dünyası barışa kavuşsun. En çok karışıklıklar  İslam dünyasında yaşanıyor. Afganistan’dan Pakistan’a, Irak’tan Suriye’ye, Mısır’dan, Libya’ya bir karışıklık var. İslam Dünyası bu durumu ciddi bir şekilde sorgulamalı, acilen barışın ve kardeşliğin hakim olabilmesi için yeni bir anlayış doğrultusunda neler yapılabileceğini konuşmalıdır. Bu konuda çözüm için çaba harcanmasını canı gönülden istiyoruz.”

 

Müftü Mustafa Erkan  bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek  “Ramazan-ı Şerif ayı Müslümanların yüz yıllardır önem verdiği, 11 ayın sultanı olarak bildiği ve yaşadığı ay. Bizler bu aya millet olarak çok büyük bir önem veriyoruz. Bu ay da ibadetlerimizi, hayırlarımızı daha da artırmaya çalışıyoruz” dedi.