** CHP’nin Gazeteci Milletvekili ve eski Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, milletvekili arkadaşlarına gönderdiği mektupta, “parti içi demokrasi” için, haftada bir gün kapalı toplantı yapılması için CHP Grup Yönetmeliğinden değişiklik teklifinde bulundu.

Ekşi’nin milletvekillerine gönderdiği mektup şöyle:

“Sevgili Dostum,

Son genel seçimde TBMM üyesi sıfatı kazandığımız tarihten beri üç buçuk sene geçti. Çoğumuz gibi ben de, bu sırada bir kısmı beni şaşırtan yeni gerçeklerle karşılaştım. En azından ben, milletvekili sıfatını taşıyanların TBMM’de kendilerini özgürce ifade edebildikleri bir platform olduğunu düşünüyordum. Oysa söz hakkının “vesayete” tabi olduğunu burada öğrendim.

İkinci şaşkınlığımı, başka partilerde “yok” dediğimiz “parti içi demokrasi”nin, CHP’de de pek istenmediğini fark edince yaşadım. Bunu hiç değilse bir ölçüde telafi edebilmek için, “milletvekili” sıfatıyla ne yapabileceğimi düşündüm. Neticede, Meclis Grubumuzun TBMM’de izlenecek politikaları görüşebilmesi ve varılacak ortak karara göre hareket edebilmesi için bir platforma ihtiyaç olduğunu gördüm. Bu platformu  –kamuya açık Grup toplantılarından ayrı olarak- haftada bir gün de kapalı grup toplantısı yaparak gerçekleştirebileceğimiz düşüncesiyle konuyu Sayın Genel Başkanımıza arz ettim.  Bir süre sonra kendilerinden izin alarak –Grup İç Yönetmeliğinde iki kelimelik bir değişiklik öngören- bir öneri hazırladım, birkaç arkadaşımın da desteğini aldım ve 6 Mayıs 2014’te CHP Meclis Grup Başkanlığına sundum.(*)

Grup yönetiminden aldığım bilgiye göre önerim Kasım 2014 başında –mümkünse- yapılacak ilk kapalı grup toplantısında ele alınacak ve oya sunulacaktır.

Önerimi destekleyeceğinizi umuyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

(*) 1) Önerim CHP Grup İç Yönetmeliğinin 24’üncü madde ikinci fıkrasının:

TBMM çalışmaları sürerken, Genel Kurul haftada en az bir gün toplanır” şeklindeki hükmünün:

TBMM çalışmaları sürerken, Genel Kurul haftada en az bir gün de kapalı olarak toplanır” şeklinde değiştirilmesini öngörüyor.

2) Gerekirse “yürürlük” tarihini 25. Dönem başına bırakabiliriz.