Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Çiftçilerimizden Ziraat Bankasından mazot, gübre ve alan bazlı fındık destek paralarının ödenmesi esnasında yüzde 4'lük yasal kesintinin dışında hizmet karşılığı adı altında kesilen paralar geri ödenecek” dedi.
Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Alaplı’da Banka tarafından 5600 çiftçiden kesilen hizmet bedeli paraları geri ödeneceği söyledi. 
Çiftcilerimizin menfaatleri doğrultusunda oda olarak her zaman ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi;
“İlçemizde 5600 çiftçimize Ziraat Bankası tarafından ödenen mazot, gübre ve alan bazlı fındık destek paralarında yüzde 4’lük yasal kesintinin dışında hizmet bedeli adı altında kesinti yapılıyordu. Bu kesintilerden sonra odamıza hemen her gün yüzlerce çiftçi müracaat etmeye başlamıştı. Kesintilerin yasal olmadığını bizlere beyan ediyorlardı. Kişi başı değişik oranlarda 10 lira ile 100 liraya kadar kesintiler yapıldı. Bizde Oda olarak Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezine konuyla ilgili yazı yazdık. Genel Merkezimiz bizim yazımıza istinaden Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne yazı yazdı. 
Bankadan gelen cevapta, hizmet bedeli altında kesilen bedelin sadece Alaplı Ziraat Bankası şubesi tarafından yanlış kesinti yapıldığını ve kesilen bu paraların Banka tarafından çiftçilere geri ödeneceği belirtildi. Bu konuda yanlışlıklar olabilir. Bu yanlışlıkların düzelmesi çiftçilerimizi mutlu etmiştir. Yüzde 4 yapılan kesinti içinde yazımızı yazdık. Bunun içinde bir cevap bekliyoruz. Bütün çiftçilerimize hayırlı olsun diyorum. Çiftçilerimizin menfaatleri doğrultusunda oda olarak her şey yapmaya hazırız.”