Zonguldak'ta olta balıkçılığı av yasağının 15 Ağustos’ta kalkmasıyla birlikte tezgahları süsleyin Çingene palamudunun tanesi 5 TL’den satışa sunuluyor.
Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, amatör balıkçılar için önceki gün sona ererken, büyük teknelerle avlanan profesyoneller için de 1 Eylül'de sona erecek. 
Zonguldak'ta önceki gece yarısından sonra avlanmaya çıkan amatör balıkçıların oltalarına takılan çingene palamutlar, tezgahlarda yerini almaya başladı. 
1 Eylül için hem ağ, hem de çapari hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar da, sezonun açılmasıyla “Vira Bismillah” demek için gün sayıyor. 
Kent merkezindeki Balıkçı Pazarı'nda bulunan tezgahları süsleyen palamutların tanesi 5 liradan satılıyor. Balıkçılar, halkın palamuda olan ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. Balıkçı Bülent Kurt, "İlk gün tezgahlarımız palamutla doldu. Biraz küçükler ama bu başlangıç. Halkımız inşallah bu yıl çok balık yer. Ağ ile avlanma yasağının da kalkmasıyla birlikte tezgahlarda farklı çeşitlerde bol miktarda balık olacaktır" dedi.