İl Emniyet Müdürlüğünce, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında etkinlik düzenlendi.


Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Bayram Altan, Canpolat Pamay Spor Salonu'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, projeye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destek verdiğini söyledi. 

Projeyle çocukların ve gençlerin sanal dünyanın oyun anlayışından sıyrılmasının hedeflendiğini ifade eden Altan, şöyle konuştu:

"Amacımız, çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi. Bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dahil edilmesini ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukları azaltmayı amaçlamaktadır. Unutulmaya yüz tutmuş oyunlarla kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarını geliştirmek, ortak bir kültürü paylaştıklarını göstermek, milli birlik ve beraberlik şuurunu oluşturmak. Öz güven kazandırmanın yanı sıra bilgi, beceri ve sosyal gelişmelerine katkı sağlamak istiyoruz."

Etkinlik kapsamında 12 ortaokuldan 120 öğrencinin katıldığı çuval, yumurta taşıma, top sektirme, halat çekme ve balon patlatma yarışmaları gerçekleştirildi. 

Top sektirmede Karaelmas Ortaokulu'ndan Hasan Can Keleş ve halat çekme yarışmasında ise Cumhuriyet Ortaokulu birinci oldu. 

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 
AA